• Ενέργεια

    Η ΔΕΗ εξαγόρασε στα Σκόπια εταιρεία του συνεργάτη του Ζάεφ με… μηδενική αξία!

    • NewsRoom
    ADMHE ΑΔΜΗΕ ΔΕΗ Παναγιωτάκης

    Εμμ. Παναγιωτάκης – Πρόεδρος ΔΕΗ


    Μηδενική είναι η αξία της EDS, της εταιρείας ενέργειας του αντιπροέδρου και στενού συνεργάτη του Ζόραν Ζάεφ, που εξαγόρασε η ΔΕΗ στα Σκόπια. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, η εταιρεία του στενού φίλου του πρωθυπουργού Ζάεφ, Κότσο Ανγκιούσεφ έχει αρνητικά κεφαλαία, τα πάγια της δεν ξεπερνούν τα 600.000 δηνάρια, έχει το 40% των ζημιών του κλάδου και μόνο το 11% του τζίρου.

    Παράλληλα, σύμφωνα με τον Σκάι, ο δείκτης της πιστωτικής ικανότητας της εταιρείας, την οποία εξαγόρασε η ΔΕΗ δύο μήνες πριν τη συμφωνία των Πρεσπών, έναντι του ποσού των 4,8 εκατ. ευρώ, είναι αρνητικός και έχει γράψει ζημιές για το 2017.

    Να αναφερθεί ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, είχε χαρακτηρίσει απολύτως θεμιτή την εξαγορά της εταιρείας EDS από τη ΔΕΗ εξαπολύοντας μάλιστα επίθεση στη Νέα Δημοκρατία που έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα για τη συμφωνία.

    «Η ΔΕΗ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και έχει στρατηγική ανοίγματος στα Βαλκάνια. Η εξαγορά στα Σκόπια έγινε τον περασμένο χρόνο, με αξιολογήσεις και είναι απόλυτα θεμιτή. Απορώ τι θυμάται η Νέα Δημοκρατία, μάλλον έχει ξεμείνει από επιχειρήματα και έχει ανοίξει το ντουλάπι προσπαθώντας να δημιουργήσει κλίμα. Η κυβέρνηση δεν εγκρίνει, ούτε απορρίπτει, έγινε γενική συνέλευση των μετόχων που ενέκρινε την εξαγορά».

    Το θέμα είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με την αντιπολίτευση να εγείρει σοβαρά ερωτηματικά. Ειδικότερα, η αντιπολίτευση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ζητούσαν να έρθει η συμφωνία στην Βουλή καθώς υπάρχουν, γκρίζα σημεία ενώ το χρονικό της εξαγοράς δύο μήνες πριν από την συμφωνία των Πρεσπών εγείρει πολλά ερωτήματα, σύμφωνα με βουλευτές.

    Τα οικονομικά μεγέθη

     

     

    1. Έχει αρνητικά κεφάλαια
    2. Τα πάγια της είναι μόνο 600.000 ευρώ
    3. Έχει το 40% των ζημιών του κλάδου ενώ έχει μόνο το 11% του τζίρου
    4. Μία εταιρεία με μόνο 36 άτομα προσωπικό
    5. Ο δείκτης πιστωτικής ικανότητας αρνητικός που σημαίνει δεν αγοράζει κανείς, και
    6.Έχει γράψει ζημιές το 2017

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σάλος από την αποκάλυψη για εξαγορά από τη ΔΕΗ εταιρείας συμφερόντων στενού συνεργάτη του Ζάεφ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαριές καταγγελίες Κικίλια: Ποιος έδωσε εντολή να αγοράσει η ΔΕΗ εταιρεία στενού συνεργάτη του Ζάεφ;

     



    ΣΧΟΛΙΑ