• Business

    Μίλαν: Στα χέρια της RedBird Capital έναντι 1,2 δισ. ευρώ οι «ροσονέρι»

    • NewsRoom
    Τζέρι Καρντινάλε, ιδρυτής της RedBird

    Τζέρι Καρντινάλε, ιδρυτής της RedBird


    Η RedBird Capital Partners ανακοίνωσε τη συμφωνία της για την αγορά των μετοχών της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μίλάν έναντι του ποσού των 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Η δήλωση προσθέτει ότι η RedBird «θα συνεχίσει να επενδύει σε όλους τους βασικούς τομείς» που θα προωθήσουν τα «αθλητικά και εμπορικά συμφέροντα» των «ροσονέρι».

    Σύμμαχοι της RedBird Capital στην επένδυσή της στην Μίλαν θα είναι η Yankee Global Enterprises, ιδιοκτήτρια εταιρεία της ομάδες μπέιζμπολ των Νιου Γιορκ Γιάνκις, η οποία θα συνάψει στρατηγική συνεργασία με τον σύλλογο με μειοψηφικό μετοχικό μερίδιο στην AC Milan.

    Το RedBird έχει μακροχρόνια σχέση με τους Yankees και την οικογένεια Steinbrenner, με τους οποίους είναι συνιδιοκτήτης του Yankees Entertainment Sports Network (YES), του περιφερειακού αθλητικού δικτύου με τις περισσότερες προβολές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Ο ιδρυτής της RedBird, Τζέρι Καρντινάλε, δήλωσε: «Έχουμε σαφές όραμα για τη Μίλαν: να υποστηρίξουμε τους ταλαντούχους παίκτες και το προπονητικό τιμ για να φέρουν επιτυχίες στο γήπεδο και να επιτρέψουμε στους φιλάθλους μας να ζήσουν μεγάλες εμπειρίες με αυτό το ιστορικό κλαμπ. Θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε το δίκτυό μας παγκοσμίως, αλλά και την ικανότητά μας στην ανάπτυξη αθλητικών σταδίων για να διατηρήσουμε τη Μίλαν στην κορυφή του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου».

    Από την ίδρυσή της το 1899, η Μίλαν έχει κερδίσει 19 Πρωταθλήματα Ιταλίας, 5 Κύπελλα Ιταλίας, 7 Σούπερ Καπ Ιταλίας, 7 Τσάμπιονς Λιγκ/Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης, 2 Κύπελλα Κυπελλούχων Ευρώπης, 5 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 3 Διηπειρωτικά Κύπελλα και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.



    ΣΧΟΛΙΑ