• Business

    Άλκηστις Βενετοπούλου (Alchemia Soaps): Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την εκδήλωση BUSINESS DAYS του Renew Europe

    • NewsRoom


    Στην εκδήλωση του Renew Europe στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τίτλο BUSINESS DAYS και θέμα το περιβάλλον και τις προκλήσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετείχε σαν ομιλητής για την αντιπροσωπεία από την Ελλάδα, η Άλκηστις Βενετοπούλου στις 7 και 8 Ιουνίου. 

    Στην παρέμβαση της στο πάνελ σχετικά με την πρόσβαση στην ιδιωτική και κρατική χρηματοδότηση η CEO της Alchemia Soaps ανέφερε τις δυσκολίες όσον αφορά την χρηματοδότηση πολύ μικρών επιχειρήσεων στα αρχικά στάδια από τους παραδοσιακούς μηχανισμούς όπως οι τράπεζες και το κράτος.

    Σε ανταλλαγή απόψεων που είχε με το κοινό, η Άλκηστις Βενετοπούλου επισήμανε τη σημασία του mentorship στα πρώτα βήματα μιας startup και της γενικότερης καθοδήγησης για το επιχειρείν στην Ελλάδα, από νομικά ζητήματα μέχρι ζητήματα διαχείρισης και σχεδιασμού.

    Η κ. Βενετοπούλου στάθηκε στο υψηλό κόστος και τη χρονοβόρο διαδικασία που προκύπτει από την ελληνική νομοθεσία για την δημιουργία μικρών μονάδων παραγωγής προϊόντων υψηλής ποιότητας αλλά και της πιστοποίηση τους. 

    Στις απαντήσεις τους οι ευρωβουλευτές του Renew Europe αλλά και η Επίτροπος Βεστάγερ αναφέρθηκαν στην σημασία της ανταγωνιστικότητας για την άνθιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και της γενναίας στήριξης από την ΕΕ και τα κράτη μέλη.

    Η Άλκηστις Βενετοπούλου αναφέρθηκε στη σημασία της διαφάνειας των θεσμών και της νομοθεσίας που παράγουν για την αμεσότερη σχέση με τον κόσμο των επιχειρήσεων. Αναγνώρισε την προσπάθεια να ακούγονται οι φωνές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ευχαρίστησε το Renew Europe που έδωσε την ευκαιρία σε επιχειρηματίες από όλη την Ευρώπη να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν για τις κοινές τους προκλήσεις και προοπτικές.

    Τέλος, η κ. Βενετοπούλου εξέθεσε τα σχέδια της στους παρευρισκόμενους ευρωβουλευτές να ιδρύσει μια ένωση που θα προάγει τις γυναικείες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει και υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα των γυναικών με όραμα μια ισότιμη και δυναμική συμμετοχή των γυναικών στον επιχειρηματικό κόσμο και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Swot Hospitality: Πρώτο βήμα επέκτασης στο εξωτερικό με Marriott στη Σερβία

    Lloyd’s List: Οι Έλληνες εφοπλιστές παρήγγειλαν 74 πλοία στο 5μηνο – Πρώτος ο Βαγγέλης Μαρινάκης με 29 πλοία!

    Vice Media: Εξαγοράζεται από την Fortress έναντι 350 εκατ. δολαρίων

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

     



    ΣΧΟΛΙΑ