• Business

    Η Adidas «μπαίνει» στην Ερμού – Το νέο κατάστημα και η μάχη με την Nike

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Στην Ερμού, τον δημοφιλέστερο εμπορικό δρόμο της χώρας μπαίνει η Adidas, μετά την Nike και την Intersport του ομίλου Fourlis.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών αναμένεται να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα νέο κατάστημα στον αριθμό 44 της «ελληνικής Oxford Street», ποντάροντας προφανώς στις προοπτικές που υπάρχουν για το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας στην μετά Covid-19 εποχή.

    Πρόκειται για κατάστημα συνολικής επιφάνειας 884 τ.μ., στο οποίο ανήκει στην εισηγμένη εταιρεία «Κλουκίνας – Λάππας» και σήμερα στεγάζεται σημείο «Mothercare». Θεωρείται ιδανικό για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και εμβληματικού καταστήματος, στη οποία θα μπορεί κανείς να παρουσιάσει την πλήρη γκάμα των προϊόντων αλλά και των υπηρεσιών που προσφέρει. Βρίσκεται σε κομβικό σημείο της Ερμού, πολύ κοντά στην πλατεία Καπνικαρέας, στην οποία δεσπόζει ο ομώνυμος ορθόδοξος ναός –σημείο αναφοράς στην περιοχή.

    Λίγα μέτρα παρακάτω και συγκεκριμένα στην οδό Ερμού 46 και Ευαγγελιστρίας λειτουργεί κατάστημα Intersport που διαχειρίζεται ο όμιλος Fourlis. Ένα κατάστημα που μίσθωσε ο όμιλος Fourlis μετά την αποχώρηση της αλυσίδας ρούχων χαμηλού κόστους «Forever 21» από την Ελλάδα, ύστερα από την πτώχευση του μητρικού ομίλου στις ΗΠΑ.

    Το ακίνητο αυτό φέρεται να ανήκει στον όμιλο Olympia του Πάνου Γερμανού και παλαιότερα φιλοξενούσε κατάστημα της αλυσίδας Sprider Stores της οικογένειας Χατζηιωάννου, η οποία πτώχευσε με θορυβώδη τρόπο. Στην αρχή της Ερμού έχει παρουσία και η Nike, η οποία αποτελεί τον «μεγάλο αντίπαλο» της Adidas σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Η κίνηση των Γερμανών να «πατήσουν πόδι» στον πλέον πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της χώρας δεν είναι άσχετη με τις τουριστικές δυνατότητες που έχει η πρωτεύουσα ως City Break προορισμός και της δυναμικής φυσικά που έχει η αγορά των αθλητικών ειδών. Πολλοί μάλιστα θεωρούν ότι μετά την λήξη της πανδημίας, η τουριστική κίνηση της Αθήνας θα παρουσιάσει περαιτέρω ανάπτυξη, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που διέκοψε βίαια η υγειονομική κρίση.

    Δεν είναι τυχαίο λένε, πως μια σειρά από εγχώριους και ξένους επενδυτές δρομολογούν σημαντικές επενδύσεις στην ξενοδοχειακή αγορά του κέντρου, οι οποίες αναμένεται να μεταμορφώσουν την εικόνα και τον χαρακτήρα της περιοχής.

    Περαιτέρω ώθηση εκτιμάται πως θα δώσει και το σχέδιο της κυβέρνησης για μεταφορά 9 υπουργείων και άλλων δημόσιων υπηρεσιών από τον κέντρο στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό μέχρι το 2025.

    Στο μεταξύ ερώτημα αποτελεί τι θα πράξουν οι διοικούντες την Adidas στην Ελλάδα αναφορικά με το κατάστημα της αλυσίδας που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και συγκεκριμένα στην οδό Αθηναϊδος 5 και Καλαμιώτου. Εάν δηλαδή αποφασίσουν να τερματίσουν την λειτουργία του ή το κρατήσουν ανοιχτό με συμπληρωματικό ρόλο…

    Διαβάστε επίσης:

    Fourlis: Νέα επένδυση 11 εκατ. σε logistics για τις ανάγκες των Intrersport και The Athlete’s Foot

    Nike: Κλείνει μεγάλο κατάστημα και μειώνει θέσεις εργασίας – Τι δηλώνει η εταιρεία στο mononews.gr

    Ηelena Helmersson (H&M): Η δύσκολη χρονιά της CEO της σουηδικής αλυσίδας ένδυσης



    ΣΧΟΛΙΑ