• Business

    Huawei: Νέες επενδύσεις και ισχυροποίηση παρουσίας στην Ευρώπη


    Την παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά θέλει να ενισχύσει η Huawei, μέσα από νέες επενδύσεις και νέα τεχνολογικά προϊόντα, με επίκεντρο τη βιωσιμότητα και την καινοτομία.

    Ο κινεζικός κολοσσός, βλέποντας στην Ευρώπη μια στρατηγική αγορά που έχει ανάγκη από ψηφιακή τεχνολογία και στην οποία σημαντικό μερίδιο κατέχουν και οι ΗΠΑ, ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες στο Παρίσι τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας του Παρισιού. Η επένδυση θα αφορά 2 εκατ. ευρώ ετησίως για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος με μεγαλύτερη συνεργασία με τις ΜμΕ και όχι μόνο.

    Στελέχη της Huawei, αλλά και άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που βρέθηκαν στο Παρίσι και πραγματοποίησαν σημαντικές ομιλίες, μίλησαν για τις μεγάλες ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ευρώπη, αλλά και για το πόσο σημαντική και εξελίξιμη αγορά είναι.

    «Η τεχνολογία θα είναι ο βασικός παράγοντας επιτυχίας σε μια ψηφιακή οικονομία στο μέλλον και πιστεύω ότι είναι βασικό για την Ευρώπη να διασφαλίσει ότι θα έχει τη δική της ισχυρή θέση σε αυτή την αλυσίδα αξίας της τεχνολογίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Kenneth Fredriksen, Senior VP of Huawei European Region.

    «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας για τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος στην Ευρώπη. Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι προσφέρουμε συνδεσιμότητα και ψηφιακές λύσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους», σημείωσε.

    «Για να τα πετύχουμε όλα αυτά χρειαζόμαστε επίσης τη συνεργασία των εταιρειών στην Ευρώπη», δήλωσε ο Fredriksen, προσθέτοντας ότι στόχος της Huawei είναι να δημιουργεί αξία μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους της», καθώς και ο ανταγωνισμός με την Δύση είναι μεγάλος.

    Ken Hu: Ασφαλές ψηφιακό μέλλον για όλους

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το Κέντρο Καινοτομίας, μίλησε ο Ken Hu, πρόεδρος της Huawei, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη σημειώνει απίστευτη πρόοδο στον ψηφιακό μετασχηματισμό και οδηγεί την παγκόσμια μετάβαση προς ένα πιο πράσινο μέλλον».

    «Η Huawei εργάζεται με τους Ευρωπαίους πελάτες και συνεργάτες για περισσότερα από 20 χρόνια τώρα. Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο συνδέοντας ανθρώπους, ενδυναμώνοντας τις επιχειρήσεις και χτίζοντας το ψηφιακό οικοσύστημα της Ευρώπης. Καθώς προχωρούμε προς τα εμπρός, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την υποστήριξή μας στην Ευρώπη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο».

    Ο Jim Lu, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος Ευρώπης της Huawei, επεσήμανε πως «η έξυπνη τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο».

    Πρότεινε δε τέσσερις πυλώνες για την καλύτερη υποστήριξη της μετάβασης της Ευρώπης: τη συνδεσιμότητα όλων, το smart cloud, το managing watts with bits για την καθαρή ενέργεια, και την ανοιχτή συνεργασία: «Η Huawei είναι έτοιμη και πρόθυμη να συνεργαστεί με τους συνεργάτες της για να παρέχει στους πελάτες καλύτερα προϊόντα και λύσεις. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας για την υποστήριξη της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης της Ευρώπης», δήλωσε ο Lu.

    Υπογράμμισε επίσης ότι η Huawei έχει κάνει τεράστια βήματα την τελευταία δεκαετία και πως βρίσκεται σε ανοιχτή συνεργασία με Παρίσι, Μόναχο και Κωνσταντινούπολη «για να επιτύχει και να επιταχύνει την πράσινη μετάβαση της Ευρώπης».

    «Η Ευρώπη είναι παγκόσμιος ηγέτης στη μετάβαση προς καθαρή, πράσινη ενέργεια», δήλωσε ο Lu.

    «Για χρόνια τώρα, εργαζόμαστε για την ενσωμάτωση τεχνολογιών ψηφιακής και ηλεκτρικής ισχύος για την ενίσχυση της παραγωγής καθαρής ενέργειας και την προώθηση της ψηφιοποίησης των ενεργειακών συστημάτων. Μέχρι σήμερα, η Huawei έχει βοηθήσει στην παραγωγή 228 δισ. κιλοβατώρων πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα κατά 102 εκατομμύρια τόνους, ενώ έχει δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας υψηλής αξίας».

    Διαβάστε επίσης:

    Huawei: Επένδυση δύο εκατ. ευρώ για τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας στο Παρίσι

    «Εξοικονομώ» και ενισχυμένες φοροαπαλλαγές για να επιταχυνθεί η αναβάθμιση κατοικιών

    Χρήστος Σταϊκούρας: «Η Θεσσαλονίκη ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης»



    ΣΧΟΛΙΑ