• Business

    HSBC: Αύξηση 30,7% στα κέρδη προ φόρων το πρώτο τρίμηνο

    • NewsRoom
    τζον φλιντ

    John Flint, CEO της HSBC


    Πέραν του αναμενόμενου ήταν τα κέρδη που σημείωσε η τράπεζα HSBC, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019. Πιο συγκεκριμένα, τα  ανήλθαν σε 6,213 δισ. δολάρια, από 4,755 δισ. δολάρια κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση 30,7%. Σημειώνεται ότι για το διάστημα αυτό, οι αναλυτές είχαν προβλέψει σε έρευνα της Refinitiv κέρδη 5,399 δισ. δολαρίων.

    Τα έσοδα της HSBC κατέγραψαν αύξηση 5,24%, ανερχόμενα σε 14,428 δισ. δολάρια, ενώ την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, τα έσοδα είχαν διαμορφωθεί σε 13,71 δισ. δολάρια. Οι προβλέψεις των αναλυτών για το τρίμηνο έκαναν λόγο για έσοδα 13,788 δισ. δολαρίων.

    Σε ό,τι αφορά τη μετοχή της τράπεζας, η μετοχή στο Χονγκ Κονγκ έχει σημειώσει, μέχρι στιγμής από την αρχή του έτους, άνοδο 5%. Αντιθέτως, οι μετοχές της που διαπραγματεύονται στο Λονδίνο έχουν χάσει 3,22%.

    Επιπροσθέτως, το καθαρό περιθώριο τόκων που μετρά την κερδοφορία δανεισμού, ανήλθε σε 1,59% έως τις 31 Μαρτίου, από 1,66% στα τέλη του 2018, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,21 δολάρια, από 0,15 δολάρια τον Μάρτιο του 2018.

    Τέλος, οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 12%, σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

    Σύμφωνα με τον John Flint, CEO της τράπεζας HSBC, τα βελτιωμένα κέρδη οφείλονται στην ισχυρή αύξηση εσόδων στον τομέα της λιανικής τραπεζικής και της διαχείρισης περιουσίας καθώς και στις εμπορικές δραστηριότητες της τράπεζας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς βλέπει την Ελλάδα η HSBC μετά την επίσκεψή της στην Αθήνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: HSBC: Σε «θολά νερά» οι ελληνικές τράπεζες – Μειώνει τις τιμές στόχους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: HSBC: Οι δύο λόγοι που οδηγούν σε ράλι τις τραπεζικές μετοχές



    ΣΧΟΛΙΑ