• Business

    Honda και GM ανακαλούν πάνω από 1 εκατ. οχήματα – Ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν

    • NewsRoom
    Toshihiro Mibe, CEO Honda και Mary Barra, CEO General Motors

    Toshihiro Mibe, CEO Honda και Mary Barra, CEO General Motors


    Σε ανάκληση περισσότερων του 1 εκατομμυρίου οχημάτων προχωρούν οι Honda Motor και General Motors στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας.

    Συγκεκριμένα, η General Motors ανακαλεί 323.232 οχήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα με την πίσω πόρτα που μπορεί να ανοίξει κατά την οδήγηση, προκαλώντας ενδεχομένως κίνδυνο κατά την κίνηση στον δρόμο, δήλωσε την Τρίτη η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας.

    Η ανάκληση περιλαμβάνει ορισμένα οχήματα Chevrolet Silverado 2500, 3500, GMC Sierra 2500 και 3500 που είναι εξοπλισμένα με πίσω πόρτες που ξεκλειδώνουν με ηλεκτρικό σύστημα, δήλωσε η NHTSA.

    Οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν για την ανάκληση από την εταιρεία.

    Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, η GM αναμένεται να δώσει λύση στο πρόβλημα χωρίς κανένα σχετικό κόστος για τους ιδιοκτήτες των οχημάτων, σύμφωνα με δέσμευσή της.

    Honda: Πρόβλημα με τoυς αερόσακους

    Την ίδια στιγμή, η Honda ανακαλεί περίπου 750.000 οχήματα, λόγω ενός προβλήματος με τον αερόσακο, ανακοίνωσε η NHTSA.

    Ο αισθητήρας βάρους του καθίσματος του συνοδηγού ενδέχεται να σπάσει και να βραχυκυκλώσει, αποτυγχάνοντας να αποτρέψει το άνοιγμα του αερόσακου όπως προβλεπόταν.

    Σύμφωνα με την NHTSA, οι αισθητήρες πρέπει να απενεργοποιούν τους αερόσακους εάν στα καθίσματα βρίσκονται παιδιά ή μικρόσωμοι ενήλικες.

    Η ανάκληση περιλαμβάνει ορισμένα μοντέλα της Honda όπως το Pilot, το Accord και το Civic sedan που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2020 και 2022, και ορισμένα οχήματα Honda CR-V και Passport που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2020 και 2021.

    Οι αντιπρόσωποι θα αντικαταστήσουν τους αισθητήρες καθισμάτων χωρίς κόστος για τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι θα αρχίσουν να ενημερώνονται από τις 18 Μαρτίου.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2023, ανακάλεσε περίπου 106.030 υβριδικά οχήματα CR-V, λόγω κινδύνου πυρκαγιάς ή τραυματισμού σε σύγκρουση από υπερθερμαινόμενο καλώδιο μπαταρίας ή βραχυκύκλωμα.

    Επιπλέον, η εταιρεία είχε αποφασίσει τον Δεκέμβριο να ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας ανάκληση που αφορούσε περίπου 4,5 εκατομμύρια οχήματα σε όλο τον κόσμο, λόγω κινδύνων βλάβης στην αντλία καυσίμου.

    Σε αυτή την περίπτωση, κλήθηκαν ιδιοκτήτες περίπου 2,54 εκατομμυρίων οχημάτων μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Διαβάστε επίσης: 

    Toyota: Αναθεωρεί επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις για ετήσια κέρδη

    Volkswagen: Επενδυτικό πρόγραμμα 180 δισ. ευρώ έως το 2028



    ΣΧΟΛΙΑ