• Business

    H&M: Το μεγάλο ξεπούλημα αποθεμάτων στην ιστορία της εταιρείας – Άλμα για τη μετοχή

    • Bloomberg
    Helena Helmersson, CEO H&M

    Helena Helmersson, CEO H&M


    Η μετοχή της Hennes & Mauritz AB (Η&Μ) εκτινάχθηκε στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς η σουηδική εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων κατάφερε να μειώσει αρκετά τα συσσωρευμένα αποθέματα που αποτελούσαν το μεγάλο της πρόβλημα εδώ και πάνω από έξι χρόνια.

    Η εταιρεία είπε ότι κατάφερε να συρρικνώσει την ποσότητα των απούλητων ρούχων, οδηγώντας τη μετοχή της σε άνοδο άνω του 11%.

    Τα κέρδη πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν απροσδόκητα καθώς η H&M άρχισε να ενοποιεί τα αποτελέσματα από την πλατφόρμα πώλησης μεταχειρισμένων ενδυμάτων Sellpy, η οποία δραστηριοποιείται στη Σουηδία, τη Γερμανία και την Αυστρία.

    Η συγκέντρωση αποθεμάτων αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων της H&M ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους της Διευθύνουσας Συμβούλου Helena Helmersson, που ανάγκασε την εταιρεία να προχωρήσει σε μεγάλες εκπτώσεις τα τελευταία χρόνια.

    Οι μειώσεις τιμών της εταιρείας παρέμειναν σταθερές το πρώτο τρίμηνο, γεγονός που οδήγησε σε υψηλότερο από το αναμενόμενο μικτό περιθώριο, είπαν οι αναλυτές.

    Οι πωλήσεις τον Μάρτιο, τον πρώτο μήνα του δεύτερου τριμήνου της H&M, αναμένεται να είναι 4% υψηλότερες σε τοπικά νομίσματα. Οι ανοιξιάτικες συλλογές έχουν αποδοχή από τις αγορές, όπου ο καιρός είναι πιο ζεστός, αλλά η έναρξη της σεζόν έχει καθυστερήσει σε πολλές χώρες λόγω του κρύου, επισήμανε η εταιρεία.

    Η αλυσίδα μείωσε το απόθεμα κατά 16% σε τοπικά νομίσματα. Ως ποσοστό των πωλήσεων, το απόθεμα ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών σχεδόν ετών.

    Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν σε 725 εκατομμύρια κορώνες το τρίμηνο έως τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη.

    Οι αναλυτές περίμεναν ζημιές. Η πλατφόρμα Sellpy συνέβαλε σε ένα λογιστικό κέρδος 1 δισεκατομμυρίου κορωνών, καθώς τα περιουσιακά της στοιχεία και τα αποτελέσματά της περιλαμβάνονται πλέον στην H&M.

    Η Helmersson είπε ότι η H&M βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου της για λειτουργικό περιθώριο 10% το επόμενο έτος. Το περιθώριο ήταν 1,3% το πρώτο τρίμηνο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Έρχεται η συλλεκτική συλλογή Mugler for H&M

    Pantone X H&M HOME: Η δύναμη των χρωμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ