• Business

    H&M: Ικανοποίηση για τις πωλήσεις του Ιουνίου – Εκτίναξη της μετοχής

    • Bloomberg
    Helena Helmersson, CEO H&M

    Helena Helmersson, CEO H&M


    H μετοχή της Hennes & Mauritz (H&M) σημειώνει άλμα έως και 6% αφού τα έσοδα της σουηδικής εταιρείας λιανικής πώλησης ρούχων το δεύτερο τρίμηνο ξεπέρασαν τα επίπεδα προ της πανδημίας και ο Ιούνιος ξεκίνησε καλά.

    Ωστόσο, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου του κρύου Μαρτίου, άφησαν στάσιμες τις πωλήσεις, ανέφερε η H&M.

    Τα έσοδα των 57,62 δισεκατομμυρίων κορωνών (5,4 δισεκατομμύρια δολάρια) που εμφάνισε το τρίμηνο έως τον Μάιο, ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά δείχνουν ότι η εταιρεία έχει ανακάμψει από την πανδημία.

    Ο σουηδικός κολοσσός συνεχίζει να υστερεί σε δημοτικότητα έναντι της ανταγωνίστριας εταιρείας Zara, μεταξύ των αγοραστών της λεγόμενης “γρήγορης μόδας”. Ωστόσο, προσπαθεί να αποκτήσει νέους πελάτες με μια συλλογή με τον οίκο μόδας Mugler που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα.

    Η επιβράδυνση στα έσοδα απειλεί να επιδεινώσει τη συσσώρευση αποθεμάτων που ταλαιπωρεί την εταιρεία λιανικής ένδυσης για περισσότερα από έξι χρόνια και θέτει υπό αμφισβήτηση τον στόχο της Διευθύνουσας Συμβούλου Helena Helmersson να διπλασιάσει τις πωλήσεις έως το 2030.

    Την ίδια ώρα, η Inditex SA, η ιδιοκτήτρια της αλυσίδας Zara, ανακοίνωσε αύξηση εσόδων κατά 15% για τους τρεις μήνες έως τον Απρίλιο, ενώ εμφανίζει παρόμοια δυναμική μέχρι στιγμής αυτό το τρίμηνο.

    Το Σαββατοκύριακο, μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet ανέφερε ότι το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων της H&M έχει πετάξει τα ανεπιθύμητα ρούχα σε χώρες όπως η Γκάνα, η οποία παλεύει με τα απόβλητα ενδυμάτων. Η εταιρεία διέψευσε τους ισχυρισμούς.

    Διαβάστε ακόμη:

    H&M: Το μεγάλο ξεπούλημα αποθεμάτων στην ιστορία της εταιρείας – Άλμα για τη μετοχή

    Inditex: Τα μεγαλύτερα καταστήματα Zara αύξησαν τις πωλήσεις

    Amancio Ortega: Δυσκολίες αντιμετωπίζει με τα δισεκατομμύριά του ο μεγιστάνας Mr Zara

    ─────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ