Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στον πλανήτη, η Hertz, βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η όποια έχει εξαϋλώσει τον κύκλο εργασιών της. Μια χρεοκοπία που απέφυγε για την ώρα, αφού, όπως έγινε γνωστό, κατέληξε σε συμφωνία, «ανάσα» για την ίδια, με τους πιστωτές της.
Πριν λίγες μέρες η Hertz ανακοίνωσε ότι δεν πραγματοποίησε πληρωμές που αφορούσαν τουλάχιστον 500.000 οχήματα του στόλου της.
Τον Απρίλιο, η εταιρεία προχώρησε σε 10.000 απολύσεις που αντιστοιχούν στο 26% του εργατικού δυναμικού της, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης κόστους.
Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, ο κολοσσός της μίσθωσης αυτοκινήτων διαθέτει μόλις 1 δισ. δολάρια σε ρευστό για να αντεπεξέλθει στο χρέος, με το Bloomberg να αναφέρει ότι η Hertz ήδη έχει εξαντλήσει τη διαθέσιμη ρευστότητα ύψους 1,4 δισ. δολαρίων που είχε τον Δεκέμβρη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δασμοί Τραμπ: Έστειλε τις πρώτες επιστολές – Απειλεί με +10% όσους τάσσονται υπέρ των «αντιαμερικανικών πολιτικών»
- Τα ωραία πλυντήρια του Αλέξη Τσίπρα
- Η Ανατολική Μεσόγειος στον ασταθή 21ο Αιώνα: Η Ελλάδα ως ήπια δύναμη σε καιρούς αβεβαιότητας
- Σούπερ μάρκετ: Σχεδόν στα ίσια η «μάχη» μεγάλων και μικρών καταστημάτων στο πεντάμηνο
