• Business

    Hertz: Στα όρια της χρεοκοπίας

    • NewsRoom


    Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στον πλανήτη, η Hertz, βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η όποια έχει εξαϋλώσει τον κύκλο εργασιών της. Μια χρεοκοπία που απέφυγε για την ώρα, αφού, όπως έγινε γνωστό, κατέληξε σε συμφωνία, «ανάσα» για την ίδια, με τους πιστωτές της.

    Όπως ανέφερε νωρίτερα το Bloomberg, «αν η εταιρεία δεν καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με πιστωτές της μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, τότε η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη». Στις διαπραγματεύσεις μετέχει προσωπικά και ο μεγαλοεπενδυτής Καρλ Άικαν, που κατέχει το 39% των μετοχών της Hertz, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συμφωνίας που θα καταφέρει να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της εταιρείας.

    Πριν λίγες μέρες η Hertz ανακοίνωσε ότι δεν πραγματοποίησε πληρωμές που αφορούσαν τουλάχιστον 500.000 οχήματα του στόλου της.

    Τον Απρίλιο, η εταιρεία προχώρησε σε 10.000 απολύσεις που αντιστοιχούν στο 26% του εργατικού δυναμικού της, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης κόστους.

    Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, ο κολοσσός της μίσθωσης αυτοκινήτων διαθέτει μόλις 1 δισ. δολάρια σε ρευστό για να αντεπεξέλθει στο χρέος, με το Bloomberg να αναφέρει ότι η Hertz ήδη έχει εξαντλήσει τη διαθέσιμη ρευστότητα ύψους 1,4 δισ. δολαρίων που είχε τον Δεκέμβρη.



    ΣΧΟΛΙΑ