• AUTO

    Η Hertz αποφεύγει τη χρεοκοπία την τελευταία στιγμή

    • NewsRoom

    Carl Icahn, μεγαλοεπενδυτής


    Σανίδα σωτηρίας η συμφωνία με τους πιστωτές της την ύστατη στιγμή.

    Σε συμφωνία με τους πιστωτές της, για παράταση μίας κρίσιμης προθεσμίας πληρωμής, κατέληξε η εταιρεία κολοσσός στον κλάδο της ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz, η οποία έχει τη στήριξη του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Καρλ Άικαν.

    Η εταιρεία, παγιδευμένη στα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η πανδημία, έχασε τον Απρίλιο μία κρίσιμη πληρωμή προς τους πιστωτές της που αφορούσε το κόστος leasing κάποιων οχημάτων της. Αφού, όμως, εξασφάλισε αρχικά παράταση μέχρι τις 4 Μαΐου, σήμερα κατέληξε σε συμφωνία που της δίνει περιθώριο μέχρι τις 22 του τρέχοντος μηνός.

    Σε ανακοίνωσή της προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), η Hertz ανέφερε ότι στόχος της είναι να αναπτύξει μια χρηματοδοτική στρατηγική και διάρθρωση που να αντικατοπτρίζει με καλύτερο τρόπο την οικονομική επίπτωση της κρίσης. Ο όμιλος, βασικός μέτοχος του οποίου είναι ο Καρλ Άικαν με μετοχικό μερίδιο 39%, είχε, όπως αναφέρεται, «ραγδαίο, ξαφνικό και δραματικό αρνητικό αντίκτυπο» στην επιχειρηματική της δραστηριότητα.

    Με την απαγόρευση και παύση των μετακινήσεων, η εταιρεία βρέθηκε ουσιαστικά χωρίς έσοδα, όπως έχει συμβεί και με πολλές άλλες εταιρείες του κλάδου, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο χείλος της χρεοκοπίας, παρά το γεγονός ότι τον περασμένο μήνα έκοψε 10.000 θέσεις εργασίας, που αντιστοιχούν σε ποσοστό άνω του 25% του εργατικού δυναμικού της στις ΗΠΑ.



    ΣΧΟΛΙΑ