• Business

    Hermes: Εκτίναξη των πωλήσεων – Οι Κινέζοι αγοράζουν τσάντες Kelly

    • Bloomberg
    Axel Dumas, Γάλλος δισεκατομμυριούχος κληρονόμος και επικεφαλής της Hermes

    Axel Dumas, Γάλλος δισεκατομμυριούχος κληρονόμος και επικεφαλής της Hermes


    Οι τριμηνιαίες πωλήσεις της Hermes International εκτινάχθηκαν καθώς υπήρξε μεγάλη ζήτηση από τους Κινέζους πελάτες για τις τσάντες Kelly που κατασκευάζει ο οίκος πολυτελών ειδών.

    Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 23% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Hermes. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κερδών κατά 16%. Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο έως και 2% στο Παρίσι στο άνοιγμα της συνεδρίασης την Παρασκευή.

    Τα ισχυρά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου έρχονται στον απόηχο μιας θεαματικής απόδοσης του τέταρτου τριμήνου που ήταν καλύτερη από τις περισσότερες εταιρείες του κλάδου πολυτελών ειδών, καθώς οι εργασίες της Hermes στην Κίνα αναπτύχθηκαν τη στιγμή που ανταγωνιστές όπως η Gucci της Kering SA εξακολουθούσαν να υποφέρουν από τις αναταράξεις που σχετίζονται με τον Covid. Οι πωλήσεις της Hermes στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας αυξήθηκαν κατά 22,5% τους πρώτους τρεις μήνες.

    Παράλληλα, ο όμιλος εμφάνισε ανάπτυξη 19% στις ΗΠΑ, απόδοση ισχυρή εν μέσω των ανησυχιών των αναλυτών για πιθανή επιβράδυνση της ανάπτυξης.

    Το τμήμα ετοίμων ενδυμάτων της Hermes σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, πάνω από το ένα τρίτο. Το τμήμα ρολογιών της μετά την ανάπτυξη 25% στο τρίμηνο δεν βλέπει αντιστροφή της τάσης, παρά το γεγονός ότι ορισμένα κορυφαία στελέχη του κλάδου ρολογιών στην Ελβετία έχουν προειδοποιήσει για πρώιμα σημάδια επιβράδυνσης.

    Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι η Hermes ανήκει σε μια δική της κατηγορία όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική.

    Η ζήτηση για τις τσάντες της συνήθως ξεπερνά την παραγωγική της ικανότητα και πολλές από αυτές έχουν επίσης υψηλότερες αξίες μεταπώλησης.

    Η εταιρεία στοχεύει να ανοίγει μία νέα μονάδα παραγωγής δερμάτινων ειδών ετησίως στη χώρα που εδρεύει προκειμένου να διατηρήσει την ανάπτυξη περίπου στο 7% για τα δερμάτινα είδη, δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος Axel Dumas την περασμένη εβδομάδα, όταν η Hermes άνοιξε μια νέα μονάδα στο Louviers της Νορμανδίας.

    Η νέα εγκατάσταση θα ενισχύσει την παραγωγή μικρών τσαντών Kelly που κοστίζουν 7.700 € (8.525 $) στη Γαλλία.

    Την περασμένη εβδομάδα η χρηματιστηριακή αξία της Hermes ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 200 δισ. δολάρια.

    Διαβάστε ακόμη:

    LVMH, L’ Oreal, Hermes: Οι οίκοι πολυτελείας που πρωταγωνιστούν στις ευρωαγορές



    ΣΧΟΛΙΑ