• Business

    LVMH, L’ Oreal, Hermes: Οι οίκοι πολυτελείας που πρωταγωνιστούν στις ευρωαγορές

    Nicolas Hieronimus, CEO L’Oreal (δεξιά) Axel Dumas, Γάλλος δισεκατομμυριούχος κληρονόμος και επικεφαλής της Hermes, Bernard Arnault, LVMH


    Εντυπωσιακή παραμένει η άνθηση των luxury προϊόντων με τρεις οίκους πολυτελείας να εκτοξεύουν το χρηματιστήριο του Παρισίου, ξεπερνώντας τις επιδόσεις του Λονδίνου.

    Η τελευταία δυναμική παρουσία ήταν αυτή της Hermes, της εταιρείας που φτιάχνει τις iconic τσάντες Birkin. Η χρηματιστηριακή της αξία έφτασε για πρώτη φορά μέσα στην εβδομάδα τα 200 δις ευρώ ξεπερνώντας σε αξία ακόμα και την ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis AG., κι έκλεισε στα  195 δισεκατομμύρια ευρώ την Πέμπτη αυτή την εβδομάδα,

    Σε διάστημα ενός χρόνου, η μετοχή σημείωσε ράλι 45%, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να αγοράσουν μετοχές των οίκων πολυτελείας, μιας και ήταν οι μοναδικοί με αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα στις πιέσεις του πληθωρισμού. Ο κλάδος της πολυτέλειας έπεισε τις αγορές ότι θα αντέξει ακόμα και στο σενάριο μιας οικονομικής ύφεσης, με την επιστροφή των μεγαλύτερων πελατών της, των Κινέζων, ύστερα από μήνες αποκλεισμού, να δίνει νέα ώθηση στις πωλήσεις.

    Οι γαλλικές εταιρείες που κυριαρχούν

    Η πολυτέλεια είναι γαλλική υπόθεση με τρεις εταιρείες να βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα των ευρωπαϊκών εταιρειών με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία.

    Κυρίαρχη και στην πρώτη θέση είναι η γαλλική LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία 415 δισεκατομμυρίων ευρώ, με τον πρόεδρό της Μπερνάρ Αρνό, να είναι ο τρίτος άνθρωπος που «περνάει το νήμα» των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε προσωπική περιουσία, μετά τον Έλον Μάσκ και τον Τζεφ Μπέζος.

    Οι 10 εταιρείες με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στην Ευρώπη.

    Στην πέμπτη θέση έρχεται η L’ Oreal με κεφαλαιοποίηση 219 δις δολαρίων και ράλι 11% στην μετοχή της μέσα σ’ ένα χρόνο.

    Η Hermes έρχεται στην όγδοη θέση, στις πιο πολύτιμες εταιρείες στον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600. Η χρηματιστηριακή της αξία ξεπερνάει γαλλικές εταιρείες όπως η Airbus, η αυτοκινητοβιομηχανία Renault και η Societe Generale, με τους αναλυτές να αναμένουν υπεραπόδοση τους επόμενους μήνες.

    Διαβάστε επίσης:

    Bernard Arnault: O πλουσιότερος άνθρωπος σήμανε την έναρξη της κούρσας διαδοχής – Οι πέντε κληρονόμοι της αυτοκρατορίας των 200 δισ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ