• Business

    HEMEXPO: Deals με συμβόλαια αξίας 4 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων


    Συμφωνίες ύψους 4 εκατ. ευρώ υπέγραψαν οι Έλληνες κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού και μέλη της HEMEXPO κατά τη διάρκεια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια.

    Στη διεθνή έκθεση η ΗΕΜΕΧΡΟ είχε παρουσία με 17 εταιρείες.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της HEMEXPO, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με τη Singapore Association of Ship Suppliers and Services (SASS), προκειμένου να επιτύχουν να «ανοίξουν» την αγορά της Σιγκαπούρης, η οποία διαθέτει ένα από τα πιο ισχυρά ναυτιλιακά κέντρα στον κόσμο.

    Συμφωνήθηκε, επίσης, με ανώτατα στελέχη της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA) τους επόμενους μήνες να προωθηθεί ο ελληνικός ναυτιλιακός εξοπλισμός και στην κρουαζιέρα.

    Με την ευκαιρία των Ποσειδωνίων οι εταιρείες-μέλη της HEMEXPO παρουσίασαν και μια σειρά νέων προϊόντων.

    Πιο συγκεκριμένα, η FARAD παρουσίασε το ψυγείο Marine Gas Oil και το fresh water generator (FWG), ένα μηχάνημα παραγωγής φρέσκου νερού από θαλασσινό νερό.

    Η SEABRIGHT παρουσίασε τη νέα σειρά στεγανών φωτιστικών LED για χρήση σε όλους τους τεχνικούς χώρους των πλοίων, ενώ η ERMA FIRST παρουσίασε τη νέα της elearning πλατφόρμα, όπου οι χρήστες της θα μπορούν να πιστοποιηθούν για τη διαχείριση του θαλασσίου έρματος και το ERMA FIRST BWTS.

    Η Prisma Electronics παρουσίασε το νέο προϊόν LAROS@WEB, το οποίο διαμέσου διαδικασιών machine learning και επιστημονικής ανάλυσης ενσωματώνει την επιχειρηματική ευφυΐα μιας ναυτιλιακής εταιρείας με την ευχρηστία ενός browser για να δώσει μία εποπτική εικόνα της κατάστασης των κυριότερων συστημάτων ενός πλοίου.

    Η Selma παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου και εποπτείας του πρώτου παγκοσμίως υβριδικού συστήματος πρόωσης αιολικής ενέργειας με τη χρήση περιστρεφόμενων στροφείων σε φορτηγό πλοίο, του M/V Afros που ναυπηγήθηκε το 2017.

    Τέλος, η SQLearn παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σύνολο εξειδικευμένων υπηρεσιών για τον τομέα της ναυτιλίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Κούστας: Πώς η Danaos γλίτωσε χρέη ύψους 550 εκατ. δολαρίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αέρας ανανέωσης για Alpha Gas, Pantheon Tankers και Alpha Bulkers. Οι νέες παραγγελίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Clarksons: Στο «σφυρί» βγαίνουν σήμερα έξι νεότευκτα πλοία της Toisa



    ΣΧΟΛΙΑ