• Business

    H Credit Suisse στηρίζει Jumbo ακόμη και…χωρίς την Άντζελα

    Απόστολος Βακάκης. Επικεφαλής της εταιρείας Jumbo

    Απόστολος Βακάκης, επικεφαλής Ομίλου Jumbo


    Θετικές προοπτικές διαβλέπει για την εταιρία Jumbo η Credit Suisse, δίνοντας τιμή-στόχο για τη μετοχή τα 13 ευρώ και σύσταση outperform. Οι αναλυτές της τράπεζες ξεκίνησαν την κάλυψη της εισηγμένης κάνοντας λόγο για ένα αμυντικό επιχειρηματικό μοντέλο που έχει αποφέρει σημαντικά κέρδη.

    Μπορεί η διοίκηση της Jumbo να προχώρησε στη διακοπή της προβολής της πασχαλινής διαφήμισης με την Άντζελα Δημητρίου, που ομολογουμένως είχε μεγάλη απήχηση στην τηλεόραση αλλά κυρίως στο διαδίκτυο, όταν της ζητήθηκε από το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας να τροποποιήσει μία φράση, ωστόσο, για μία ακόμη φορά ο στόχος της διαφήμισης επετεύχθη. Οι πωλήσεις της εισηγμένης παραμένουν στα ύψη, όπως και η κερδοφορία της, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης 2015-2016.

    Απόστολος Βακάκης. Επικεφαλής της εταιρείας Jumbo
    Απόστολος Βακάκης. Επικεφαλής της εταιρείας Jumbo

    Οι αναλυτές της Credit Suisse αναμένουν αύξηση εσόδων και στο σύνολο της χρήσης και σταθερά περιθώρια κέρδους. Παράλληλα επισημαίνουν ότι περίπου το 1/3 των κερδών θα διατεθεί για την πληρωμή μερισμάτων και για επενδύσεις όταν υπάρξουν ευκαιρίες.

    Η αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της εταιρίας στην Ελλάδα, καθώς και η περαιτέρω επέκταση της στη Ρουμανία, θα εξασφαλίσουν μία μέση ετήσια αύξηση των εσόδων κατά 7,9% έως το 2019, εκτιμά η Credit Suisse.

    Βέβαια οι αναλυτές της τράπεζας λαμβάνοντας υπόψη το ασταθές οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας, επισημαίνουν ότι αν υπάρξει επιδείνωση των μακροοικονομικών στοιχείων, το γενικότερο αρνητικό κλίμα θα επηρεάσει και τη μετοχή της εισηγμένης.

    Σημειώνεται ότι ο τίτλος της Jumbo κινείται πέριξ των 11,5 ευρώ, έχοντας σημειώσει κατά τις τελευταίες 30 ημέρες υψηλότερη τιμή στα 11,98 ευρώ και χαμηλότερη στα 11,090 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/i-naftiliakes-ipiresies-simvaloun-kata-63-dis-dolaria-stin-ikonomia-tis-anglias/40646

     



    ΣΧΟΛΙΑ