• Business

    Günther Fielmann: Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της ιστορικής γερμανικής αλυσίδας οπτικών

    • Bloomberg

    Guenther Fielmann (Πηγή: Andreas Laible/Fielmann AG)


    Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Fielmann Group, Günther Fielman, ο οποίος κατάφερε να φέρει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι Γερμανοί αγοράζουν οπτικά είδη.

    Ο δισεκατομμυριούχος πέθανε την Τετάρτη, έχοντας στο πλευρό του τα μέλη της οικογένειάς του, ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή της η εταιρεία του.

    Με το παρωνύμιο ο “Ρομπέν” των οπτικών, ο Fielmann δημιούργησε μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στην Ευρώπη, αμφισβητώντας την συνήθη πρακτική της γερμανικής βιομηχανίας οπτικών να προσφέρει μόνο μια περιορισμένη επιλογή οπτικών τυποποιημένης έκδοσης.

    Τα καταστήματα της Fielmann – το πρώτο από τα οποία άνοιξε το 1972 στο Cuxhaven – παρουσίαζαν δεκάδες σχέδια σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές από τους ανταγωνιστές.

    Οι συμφωνίες με τους παρόχους ασφάλισης, επέτρεψαν αργότερα στη Fielmann να προσφέρει οπτικά δωρεάν και η εταιρεία μπήκε στο χρηματιστήριο το 1994 μετά από χρόνια ταχείας ανάπτυξης.

    Όταν ο Fielmann παραιτήθηκε από CEO το 2019 για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην βιολογική καλλιέργεια, όπου ήταν το χόμπι του, την εταιρεία ανέλαβε ο γιος του Marc.

    Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Fielmann λειτουργεί περισσότερα από 1.000 καταστήματα και απασχολεί πάνω από 23.000 άτομα, ενώ πέρσι εισήλθε στην αγορά των ΗΠΑ εξαγοράζοντας τις εταιρείες SVS Vision και Befitting.

    Η οικογένεια Fielmann εξακολουθεί να κατέχει το μεγαλύτερο μέρος της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης: 

    Tesla: Ανακαλεί 1,6 εκατ. οχήματα στην Κίνα

    Bill Ackman: Η σύζυγός του κατηγορείται για λογοκλοπή – «Ζητώ συγγνώμη από τον Mattheck»

    Exxon Mobil: Απομείωση $2.5 δισ. στην Καλιφόρνια – Σταθερά κέρδη το δ’ τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ