• Business

    Goldman Sachs: Γιατί δίνει υψηλά περιθώρια ανόδου για ΕΛΠΕ και Motor Oil


    Σημαντικά περιθώρια ανόδου δίνει για τις μετοχές των Ελληνικών Πετρελαίων και της Motor Oil η Goldman Sachs. Σε ανάλυση του ο διεθνής οίκος προβλέπει ότι η δίκαιη τιμή για τα ΕΛΠΕ είναι κατά 19% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ για τον τίτλο της Motor Oil κατά 27%.

    Ειδικότερα, οι αναλυτές της Goldman Sachs διατυπώνουν σύσταση “buy” για τη μετοχή της Motor Oil και θέτουν την τιμή στόχο στα 12,5 ευρώ. Παράλληλα επισημαίνουν ότι η μετοχή αποτελεί αγοραστική ευκαιρία για τους μετόχους που αναζητούν υψηλές μερισματικές αποδόσεις στον κλάδο των διυλιστηρίων στην περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

    Για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων η Goldman Sachs διατύπωσε σύσταση neutral και έδωσε τιμή-στόχο τα 4,32 ευρώ  κατά την έναρξη της κάλυψής της εταιρίας. Παρά το γεγονός ότι η μετοχή διαπραγματεύεται με discount έναντι του υπόλοιπου κλάδου στην περιοχή της κεντρικής και ανατολική Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και Αφρικής, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου, διαπραγματεύεται με premium έναντι της Motor Oil, δηλαδή με p/e 2017 στο 6,7 έναντι 5,3 για την Motor Oil και 8 για τον κλάδο.

    Να υπενθυμίσουμε ότι τον προηγούμενο μήνα και η Berenberg ξεκίνησε την κάλυψη των δύο ελληνικών εταιριών. Συγκεκριμένα, για τη μετοχή της Motor Oil έθεσε σύσταση “buy” και τιμή-στόχο τα 16 ευρώ. Παράλληλα, για τα ΕΛΠΕ διατύπωσε σύσταση “hold” και τιμή-στόχο τα 4,50 ευρώ.

    Στην έκθεσή του ο διεθνής οίκος επισημαίνει ότι ενώ οι εταιρείες υπηρετούν την αδύναμη εγχώρια οικονομία και παρουσιάζουν ελκυστικές προοπτικές ως προς τις ταμειακές τους ροές, ενώ ιδιαίτερα ελκυστική χαρακτήρισε τη μετοχή της Motor Oil.

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές των δύο εταιριών καταγράφουν σημαντικά κέρδη. Ειδικότερα, η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων σημειώνει κέρδη 4,14% και διαπραγματεύεται στα 3,77 ευρώ, ενώ ο τίτλος της Motor Oil διαπραγματεύεται στα 10,17 ευρώ καταγράφοντας κέρδη 3,88%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/logi-paretisis-tou-michali-salla-apo-proedros-tis-trapezas-pireos/62562

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/chariklia-apagalaki-mia-nomikos-sto-timoni-tis-trapezas-pireos/62612



    ΣΧΟΛΙΑ