• Business

    Golden Hall Νο ΙΙ: Τα σχέδια του Οδυσσέα Αθανασίου για το νέο εμπορικό κέντρο-Τι θα περιλαμβάνει

    LAMDA

    Οδ. Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda


    Οι χώροι παιδικής αναψυχής και το μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της επέκτασης του εμπορικού κέντρου Golden Hall στο Μαρούσι (πρώην Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης των Ολυμπιακών Αγώνων) της Lamda Development, επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ, βάσει του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

    Σύμφωνα με τη διοίκηση της Lamda, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Οδυσσέα Αθανασίου, οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον προσεχή Ιούνιο και θα ολοκληρωθούν τέλος του 2019. Η συνολική μισθώσιμη επιφάνεια που θα δημιουργηθεί είναι 11.500 τ.μ. Η επέκταση του GoldenHall θα συμβάλει στην περαιτέρω μεγέθυνση των εσόδων του εμπορικού κέντρου άμεσα (περισσότερα μισθώματα) και έμμεσα από την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών σε όλο το εμπορικό κέντρο.

     

    Αναλυτικότερα, με βάση την έγκριση της χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου που φέρει την υπογραφή της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος (και συγκεκριμένα από τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη και την υφυπουργό Αικατερίνη Παπανάτσιου) ο σχεδιασμός της Lamda περιλαμβάνει τα εξής:

    Το Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του κτηρίου και του συγκροτήματος του Ο.Α.Κ.Α., συνολικής έκτασης 3.254 τ.μ. ,το οποίο χωροθετείται στα επίπεδα 0, +1 και μεσώροφος (+1). Εντός των εγκαταστάσεων του μουσείου επιτρέπεται να λειτουργεί χώρος πώλησης και εστίασης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του μουσείου.

    Χώρους εμπορικών καταστημάτων, 1.566 τ.μ., στα επίπεδα +1 και μεσώροφος (+1).

    Χώρους συγκέντρωσης κοινού, 742 τ.μ., στα επίπεδα 0 και +1 όπου επιτρέπεται να αναπτύσσονται είτε εντός κλειστού χώρου ή σε προσδιορισμένη έκταση εντός του κοινόχρηστου χώρου του εμπορικού κέντρου. Εντός των χώρων αυτών επιτρέπεται να πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, auditorium και ειδικές προβολές.

    Χώρους εστίασης – αναψυχής, 703 τ.μ., στα επίπεδα +1 και μεσώροφος.

    Χώρους παιδικής αναψυχής – γυμναστηρίου, 5.952 τ.μ., στα επίπεδα 0, +1 και μεσώροφος (+1). Εντός των χώρων αυτών επιτρέπεται να περιλαμβάνονται, παιδότοποι, ενυδρείο, εκπαιδευτικά παιχνίδια, παιχνίδια δράσης, παιδικοί διαδραστικοί χώροι, χώροι παιδικών εκθέσεων και χώροι παιδικών παραστάσεων. Επίσης εντός των εγκαταστάσεων αυτών επιτρέπεται να λειτουργεί χώρος πώλησης και εστίασης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

    Υπόγειοι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων δυναμικότητας 189 θέσεων και υπόγειοι βοηθητικοί (αποθηκευτικοί) χώροι, 6.888 τ.μ., οι οποίοι χωροθετούνται στο επίπεδο -2. Η επέκταση του εμπορικού κέντρου περιλαμβάνει ακόμη κοινόχρηστους και βοηθητικούς χώρους 4.861 τ.μ. καθώς και για μηχανολογικές εγκαταστάσεις 5.300 τ.μ.

     

    Το GoldenHall (το βασικό του τμήμα) λειτούργησε τον Νοέμβριο του 2008 και σήμερα φιλοξενεί 133 εγχώρια και διεθνή εμπορικά σήματα στο χώρο της μόδας εστιατόρια και cafe. Η Lamdaαπέκτησε το δικαίωμα της χρήσης του πρώην ολυμπιακού ακινήτου για περίοδο 90 ετών τον Φεβρουάριο του 2013, έναντι τιμήματος 81 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Lamda Development: Τον Ιούνιο η επέκταση του Golden Hall. Οι προσδοκίες Αθανασίου για καζίνο και Ελληνικό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οδυσσέας Αθανασίου: Η Lamda Development κατέγραψε νέο ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας το 2017

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οδ. Αθανασίου (Lamda Development): «Του χρόνου θα μπορούμε στο Ελληνικό να δείχνουμε εικόνα εργασιών»

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Lamda Development: Περιθώριo ανόδου έως και 85% «βλέπουν» οι αναλυτές



    ΣΧΟΛΙΑ