• Business

    Γνωστό beach restaurant στη Μύκονο λειτουργούσε με… αδήλωτες ταμειακές

    Μύκονος

    Μύκονος


    Μπροστά σε ένα απίστευτο περιστατικό βρέθηκαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στη Μύκονο, όταν πραγματοποίησαν έλεγχο σε γνωστό beach restaurant το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

    Αφού είδαν ότι σε όλα τα τραπέζια υπήρχαν αποδείξεις, προχώρησαν στον έλεγχο των φορολογικών μηχανισμών. Εκεί, διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση είχε μεν κόψει 1.130 αποδείξεις, συνολικής αξίας 85.450 ευρώ, αυτές, όμως, είχαν εκδοθεί από μηχανισμούς, οι οποίοι δεν ήταν δηλωμένοι στην εφορία !

    Δηλαδή, με άλλα λόγια, ο τζίρος αυτός δεν καταγράφεται πουθενά, και ο ΦΠΑ πηγαίνει στις τσέπες των ιδιοκτητών, οι οποίοι ούτε πληρώνουν φόρο εισοδήματος για τα συγκεκριμένα ποσά. Αμέσως, επιβλήθηκαν πρόστιμα 500 ευρώ ανά μηχανισμό.

    Ταυτόχρονα, άρχισε έλεγχος σε βάθος, ώστε τόσο να διαπιστωθεί αν και πού έχει καταχωρηθεί αυτός ο τζίρος, όσο και να καταγραφεί η ευρύτερη φορολογική συμπεριφορά της επιχείρησης.

    Πλέον, το πρώτο πράγμα που κάνουν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όταν επισκέπτονται για έλεγχο καταστήματα σε τουριστικές περιοχές είναι να δουν αν έχουν κοπεί οι προβλεπόμενες από τον νόμο αποδείξεις.

    Το δεύτερο είναι να ελέγξουν τη γνησιότητα αυτών. Αν, δηλαδή, η ταμειακή μηχανή ή ο φορολογικός μηχανισμός, όπως ονομάζεται, είναι νόμιμος και δηλωμένος.

    Διαβάστε επίσης:

    Μύκονος: Προσωρινό λουκέτο στο εστιατόριο του Salt Bae – «Άφαντη» η απόδειξη 1.000 ευρώ

    Ελληνικός τουρισμός: Μεγάλοι νικητές και με διαφορά 5άστερα και Μύκονος

    Έως 5,5 φορές ακριβότερα των μέσων εξοχικών τα πολυτελή ακίνητα Mυκόνου και Σαντορίνης



    ΣΧΟΛΙΑ