• Business

    Γκ. Αντάνι: Το επόμενο βήμα του μεγιστάνα της ενέργειας – Πρόσθεσε 58 δις δολάρια φέτος στην περιουσία του

    Gautam Adani

    Gautam Adani


    Στα χνάρια άλλων δισεκατομμυριούχων με αμύθητη προσωπική περιουσία, ο Γκόνταμ Αντάνι, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, αναζητεί τρόπους να επενδύσει και να επεκτείνει την προσωπική του περιουσία.

    Μέσα στο 2022, πρόσθεσε ακόμα 58 δις στην προσωπική του περιουσία και πλέον με σύνολο 135 δις δολαρίων, βρίσκεται σε αναζήτηση γραφείου που θα αναλάβει να επενδύσει τα προσωπικά κεφάλαια της οικογένειας με έδρα είτε στη Νέα Υόρκη είτε στο Ντουμπάι.

    Η εκτόξευση της περιουσίας του το 2022

    Ο Αντάνι που ξεκίνησε από έμπορος διαμαντιών για να εξελιχθεί σε μεγιστάνα της ενέργειας, εκτοξεύοντας την περιουσία του, η οποία ξεπέρασε αυτές του Τζεφ Μπέζος και του Γουόρεν Μπάφετ μέσα στο 2022, αναζητεί μία ομάδα πλήρως εξειδικευμένων διευθυντών, οι οποίοι θα αναλάβουν να διαχειριστούν την οικογενειακή περιουσία.

    Το 2022 ήταν μια καλή χρονιά για τον πρώτο Ινδό που έφτασε στο top 3 του Bloomberg Billionaire Index. Φέτος, κατάφερε να προσθέσει 58 δις δολάρια στον προσωπικό του πλούτο, ενώ παράλληλα τα κέρδη του ομώνυμου ομίλου του εκτοξεύονται.

    Ειδικότερα, σε αντίθεση με την επιβράδυνση στην πλειοψηφία των εταιρικών αποτελεσμάτων το γ’ τρίμηνο του 2022, ο Αντάνι κατέγραψε εκτόξευση των κερδών κατά 177%.

    Τον τελευταίο καιρό, ο Ινδός μεγιστάνας αναζητεί να επεκτείνει τις business του πέρα από την βασική του έδρα, που είναι παραδοσιακά η Ινδία.

    Με καθαρή περιουσία 135 δις δολάρια, ο Αντάνι επιθυμεί να ενταχθεί σε μία ομάδα υπερπλουσίων που έχουν οικογενειακά γραφεία για να διαχειρίζονται τον πλούτο, τις προσωπικές επενδύσεις αλλά και τις δράσεις φιλανθρωπίας τους.

    Αναζήτηση έδρας

    Είναι σύνηθες άλλωστε, οι πολυδισεκατομμυριούχοι του πλανήτη να ανοίγουν κάποια στιγμή ένα γραφείο διαχείρισης της περιουσίας τους. Ένας από τους πιο διάσημος short-sellers ο Ρέι Ντάλιο αλλά και ο συμπατριώτης του Αντάνι, Μουκές Αμπάνι έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχες ενέργειες.

    Αν και υπάρχουν συζητήσεις ώστε η έδρα του γραφείου να είναι στην Νέα Υόρκη, τον Ινδό μεγιστάνα τον συνδέουν δεσμοί με το Ντουμπάι.

    Ο μεγαλύτερος αδερφός του, Βίνοντ Αντάνι, εδρεύει στο Ντουμπάι και διαχειρίζεται εμπορικές επιχειρήσεις εκεί, καθώς και στη Σιγκαπούρη και την Τζακάρτα.

    Η συμφωνία της οικογένειας Αντάνι 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα φέτος για την αγορά των δύο ινδικών τσιμεντοβιομηχανιών Holcim Ltd. εκτελέστηκε «μέσω ενός υπεράκτιου οχήματος ειδικού σκοπού», σύμφωνα με δήλωση μέσων ενημέρωσης τον Μάιο, δείχνοντας την αυξανόμενη επιρροή του ομίλου στις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές.

    Διαβάστε επίσης:

    Deal ύψους 2,8 δισ. δολαρίων για την Estée Lauder: Εξαγοράζει την Tom Ford



    ΣΧΟΛΙΑ