• Business

    Γιώργος Στεργίου: Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ

    O νέος Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, Γιώργος Στεργίου

    O νέος Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, Γιώργος Στεργίου


    Αύριο, Πέμπτη, πρόκειται να συνεδριάσει το 9μελές ΔΣ της ΕΥΔΑΠ για να συγκροτηθεί σε σώμα και να εκλέξει πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο, αλλά και τις Επιτροπές Ελέγχου και Αμοιβών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο ο κ. Χάρης Σαχίνης θα παραστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και θα παρουσιάσει τα μέλη του νέου ΔΣ, προκειμένου να εγκριθούν από τη Βουλή, όπως προβλέπεται καθώς πλέον η ΕΥΔΑΠ είναι ΔΕΚΟ, μετά τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού ποσοστού της εταιρείας από το Υπερταμείο στο Δημόσιο.

    Ο Γιώργος Στεργίου, που εξελέγη κατά τη χθεσινή Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΥΔΑΠ μέλος στο Δ.Σ. της εταιρείας πρόκειται, κατά πληροφορίες, να αναλάβει τη θέση του Προέδρου της εταιρείας, ενώ στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου θα παραμείνει ο Χάρης Σαχίνης.

    Ποιος είναι ο Γιώργος Στεργίου

    Ο Γιώργος Στεργίου ήταν Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

    Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968.

    Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη.

    Διαθέτει 30 χρόνια εγχώριας και διεθνούς εμπειρίας που καλύπτει τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Στην επαγγελματική του διαδρομή έχει συμβάλει από διάφορες θέσεις στην υλοποίηση προγραμμάτων βελτίωσης της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας, στη διαχείριση αλλαγών και μετασχηματισμών για μείωση κόστους & επίτευξης διατηρήσιμης ανάπτυξης σε ιδιωτικές και δημόσιες εταιρίες και έχει συμμετάσχει σε σύνθετες πρωτοβουλίες με διεθνείς οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η Παγκόσμια Τράπεζα.

    Σήμερα εργάζεται ως Εκτελεστικός Διευθυντής Ανάπτυξης σε εταιρεία τεχνικών συμβούλων.

    Είναι μη εκτελεστικό μέλος θυγατρικής εταιρείας διεθνούς ομίλου που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη πλωτών θαλασσίων αιολικών πάρκων.

    Από το 1994, που ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία, εργάσθηκε σε διεθνείς εταιρείες του κλάδου της Ενέργειας και της Αυτοκινητοβιομηχανίας.

    Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας αστικών μεταφορών καθώς και μη εκτελεστικό μέλος διοικητικών συμβουλίων εταιρειών της αγοράς ενέργειας και των μεταφορών. Έχει θητεύσει επίσης ως Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Καταναλωτή και ως Ειδικός Γραμματέας Εποπτείας Αγοράς, στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
    Η επιλογή του σε αυτή τη θέση συνδέεται με τον διευρυμένο ρόλο που καλείται η ΕΥΔΑΠ να παίξει στη διαχείριση των υδάτινων πόρων όχι μόνο στην περιφέρεια Αττικής αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας με βιώσιμο τρόπο. Σε μια συγκυρία όπου η εταιρεία καλείται να αντιμετωπίσει  αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
    Βασική προτεραιότητα είναι η επιτάχυνση του επενδυτικού πλάνου και η ψηφιοποίηση των λειτουργιών προς όφελος των καταναλωτών.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΥΔΑΠ: Εκλέχθηκε νέο ΔΣ – Παραμένει ο Χάρης Σαχίνης

    ΕΥΔΑΠ: Μέρισμα €0,02/μετοχή – Στις 13 Σεπτεμβρίου η αποκοπή

    Eurobank: Συνεργασία με Microsoft στο πρόγραμμα «Euroπιστροφή» – Εξοικονόμηση χρημάτων μέσω A.I.



    ΣΧΟΛΙΑ