• Business

    ΕΥΔΑΠ: Εκλέχθηκε νέο ΔΣ- Παραμένει ο Χάρης Σαχίνης

    Χάρης Σαχίνης, επικεφαλής ΕΥΔΑΠ

    Χάρης Σαχίνης, επικεφαλής ΕΥΔΑΠ


    Ορίστηκε το νέο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ στην εξ αναβολής Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΥΔΑΠ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα,  με θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

    Ειδικότερα, σε συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης της 6ης Σεπτεμβρίου συζητήθηκαν σήμερα τα θέματα 4 και 5 της ημερήσιας διάταξης, που το Ελληνικό Δημόσιο, ως μέτοχος πλειοψηφίας είχε ζητήσει να αναβληθούν. Η σημερινή Τακτική Γενική Συνέλευση, πραγματοποιήθηκε με απαρτία 76,73%.

    Το τέταρτο θέμα ήταν η εκλογή νέων μελών στο Δ.Σ. και το 5ο θέμα ο ορισμός Ανεξάρτητων Μελών.

    Λόγω της λήξης της θητείας 9 μελών του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, το Ελληνικό Δημόσιο πρότεινε και εξελέγησαν τα εξής μέλη:

    Χαράλαμπο Σαχίνη, Αντώνιο Γενικουρή, Ελένη Μαρία Καημενάκη, Ευθύμιο Σφήκα, Αναστασία Μαρτσέκη, Μαρίνα Μαυρομάτη, Μαρίκα Λάμπρου, Γεώργιο Στεργίου, Χρήστο Καραπλή.

    Αργότερα σήμερα θα συνεδριάσει το ΔΣ για να συγκροτηθεί σε σώμα και να εκλέξει πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο.

    Όπως σημείωσε το ΔΣ της εταιρείας καθώς το Ελληνικό Δημόσιο γνωστοποίησε μόλις χθες τα παραπάνω ονόματα στην εταιρεία δεν πρόλαβε ήδη να ελέγξει την καταλληλότητά τους σύμφωνα με τα κριτήρια του ν. 4706/2020, η Πολιτική Υποψηφιοτήτων και ο Κώδικας Εταιρική Διακυβέρνησης..

    Η επαλήθευση της  καταλληλότητας των 9 μελών εκπροσώπων του Ελληνικού Δημοσίου θα εξεταστεί σε εύλογο χρόνο από τη νέα Επιτροπή Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων που θα συγκροτηθεί.

    Το Ελληνικό Δημόσιο πρότεινε  και εξελέγησαν 4  Μέλη του ΔΣ ως ανεξάρτητα: Ευθύμιος Σφήκας, Αναστασία Μαρτσέκη Μαρίνα Μαυρομάτη, Μαρίκα Λάμπρου.



    ΣΧΟΛΙΑ