• Business

    Γιώργος Προκοπίου στο mononews: Επαφές στην Ιαπωνία με στόχο μονάδα παραγωγής ενέργειας στο Σκαραμαγκά

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ


    Διερευνητικές επαφές με ιαπωνικούς μηχανολογικούς ομίλους, πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες στην Ιαπωνία ο Γιώργος Προκοπίου της Dynacom, στο πλαίσιο των σχεδιασμών για δημιουργία μονάδας παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο και άλλων έργων για την αξιοποίηση της έκτασης 750 στρεμμάτων του Σκαραμαγκά.

    «Στην Ιαπωνία έρχομαι 30 χρόνια  και έχουμε χτίσει 27 βαπόρια στην Ιαπωνία και έχουμε συνεργασίες με πολλά ναυπηγεία.

    Τώρα κοιτάμε για ενέργεια, πώς μπορούμε να πάρουμε από εδώ μηχανήματα για ηλεκτροπαραγωγή για τη δημιουργία μονάδας φυσικού αερίου. Κάναμε επαφές με εταιρείες μηχανολογικού εξοπλισμού, για τη νέα μονάδα στο Σκαραμαγκά, εφόσον βέβαια  οριστικοποιηθεί η συναλλαγή και πάρουμε όλες τις αδειοδοτήσεις.

    Ακόμη είναι στα σπάργανα η προσπάθεια, αλλά κάνουμε τώρα το σχεδιασμό γιατί η θέση του Σκαραμαγκά είναι ιδανική για μονάδα παραγωγής ενέργειας», σημείωσε ο κ. Προκοπίου.

    Όπως εξήγησε μιλώντας στο mononews.gr, η θέση του Σκαραμαγκά είναι ιδανική γιατί είναι κοντά  στη θάλασσα, κοντά στη Ρεβυθούσα, με την οποία συνδέεται με αγωγό, ενώ σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων περνάει καλώδιο 150.000 Volt.

    «Έχουμε κάνει προμελέτες για τη νέα μονάδα και περιμένουμε να ολοκληρωθεί η συμφωνία για την απόκτηση του Σκαραμαγκά για να συνεχίσουμε.

    Συζητήσαμε και για την τεχνολογία, που θα χρησιμοποιήσουμε, και για τα συμπληρωματικά έργα της μονάδας που σχεδιάζουμε τόσο για δέσμευση άνθρακα όσο και για τη δυνατότητα που θέλουμε να έχει να καίει και υδρογόνο.

    Ωστόσο, όλα αυτά τα σχέδια ακόμη είναι σε φάση μελετών.

    Από τη συνολική περιοχή των 750 στρεμμάτων για τη μονάδα χρειάζονται 40 στρέμματα ακόμη κάνουμε προμελέτες και σχέδια για την αξιοποίησή τους. Είναι βιομηχανική περιοχή υψηλής όχλησης και αυτήν την περίοδο πολλά πέφτουν στο τραπέζι», σημείωσε.

    Σχετικά με το ιαπωνικό ενδιαφέρον βιομηχανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, τόνισε ότι οι Ιάπωνες είναι πολύ συντηρητικοί επενδυτές. «Αν όμως αποκτήσουμε επενδυτική βαθμίδα, και με δεδομένο ότι είμαστε πολλά χρόνια πελάτες τους, μπορούν να έρθουν να επενδύσουν εδώ», σημείωσε.

    Όσο για το ναυπηγείο σημείωσε ότι η στόχευση είναι ο Σκαραμαγκάς να κατασκευάζει εξειδικευμένα πλοία και δε θα ανταγωνιστεί ποτέ τα μεγάλα ναυπηγεία του κόσμου.

    Διαβάστε επίσης:

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Ξεκινά η εποχή του Γιώργου Προκοπίου – Απολύθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι, μέχρι τον Ιούνιο θα λειτουργεί με εργασίες του Πολεμικού Ναυτικού

    Γιώργος Προκοπίου: Η επένδυσή μου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι μία ανταπόδοση στον Πειραιά

    Ο Γιώργος Προκοπίου ναυπηγεί τρία πλοία LNG επενδύοντας 784 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ