• Business

    Γιώργος Περιστέρης (ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή): Ελπίζουμε σε μεταρρυθμιστική λύση για το ΕΛΑΠΕ


    Την ελπίδα ότι η λύση που ετοιμάζει το υπουργείο Ενέργειας για το ΕΛΑΠΕ θα είναι μεταρρυθμιστική και μακροπόθεσμη και ότι δεν θα έχει παρενέργειες, εξέφρασε ο Γιώργος Περιστέρης, Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή,  μιλώντας στο συνέδριο για ΑΠΕ και αποθήκευση ενέργειας που πραγματοποιείται σήμερα.

    Σημείωσε ότι θα έχουν ιδιαίτερη σημασία τα μεταρρυθμιστικά μέτρα που θα συνοδεύουν τις αποφάσεις για το ΕΛΑΠΕ και τόνισε ότι ο κλάδος των ΑΠΕ έχει καταθέσει, συγκεκριμένο, συγκροτημένο και δίκαιο σύστημα για το πώς θα καλυφθεί το έλλειμμα των ΑΠΕ.

    Ο κ. Γιώργος Περιστέρης σημείωσε επίσης ότι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μειώνουν το κόστος ενέργειας για τη βιομηχανία και δεν το αυξάνουν όπως κάποιοι πιστεύουν. Κι αυτό γιατί οι ΑΠΕ μειώνουν το κόστος της χονδρεμπορικής τιμής ενέργειας της ΟΤΣ μειώνοντας το συνολικό κόστος για τον καταναλωτή  και τη βιομηχανία.

    Δεν γίνεται απανθρακοποίηση χωρίς ΑΠΕ- Ενισχύστε τη ΡΑΕ

    Σχετικά με το ΕΣΕΚ, σημείωσε ότι για να πραγματοποιηθούν οι στόχοι θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις 44 εκατ. ευρώ μέχρι το 2030. Οι προϋποθέσεις για να υλοποιηθεί είναι να υπάρχουν επενδυτές, το οποίο συμβαίνει αφού το country risk έχει εξαφανιστεί, αλλά πρέπει και η κοινωνία και οι αδειοδοτούσες αρχές να παίξουν το ρόλο τους. Πρέπει να γίνει συνείδηση των τοπικών αρχόντων, ότι υποχρεωτικά οι εξελίξεις στην ενέργεια κάνουν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τα Δίκτυα Μεταφοράς, μη διαπραγματεύσιμα.

    Δεν γίνεται απανθρακοποίηση χωρίς ΑΠΕ ούτε μπορούμε να στηριζόμαστε για πάντα στο φυσικό αέριο, σημείωσε, αλλά πρέπει και η ΡΑΕ να στελεχωθεί με περισσότερο προσωπικό και να μπορεί να προσλαμβάνει προσωπικό υψηλού επιπέδου για να μπορεί να ανταπεξέλθει στον όγκο των αδειοδοτήσεων.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ