• Business

    Γιώργος Μουρτζούχος – Αντώνης Γλου: Σε πλειστηριασμό πολυτελή ακίνητα των δύο πρώην κυρίαρχων της ελληνικής ένδυσης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Γιώργος Μουρτζούχος - Αντώνης Γλου: Σε πλειστηριασμό πολυτελή ακίνητα των δύο πρώην κυρίαρχων της ελληνικής ένδυσης

    Γιώργος Μουρτζούχος – Αντώνης Γλου


    Δύο πολυτελή ακίνητα σε Εκάλη και Καστέλα, ιδιοκτησίας του Γιώργου Μουρτζούχου της φίρμας Ραξέφσκι το πρώτο και του Αντώνη Γλου της ομώνυμης αλυσίδας ρούχων το δεύτερο βγαίνουν στο σφυρί.

    Οι δύο φίρμες –Ραξέφσκι και Γλου- που κυριάρχησαν στην ελληνική αγορά ένδυσης, με σχεδόν παράλληλες ιστορίες ανόδου έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.

    Το 1985 ξεκίνησε η ιστορία της εταιρείας Γλου όταν τα αδέλφια Γιώργος και Αντώνης άνοιξαν το πρώτο τους κατάστημα στον Πειραιά. Η εταιρεία εκτοξεύτηκε το 1994 όταν ανέλαβε την εκπροσώπηση της Puma στην Ελλάδα. Η ανάπτυξη ήταν ραγδαία και το 2006 είχε πάνω από 60 καταστήματα στην Ελλάδα και δίκτυο σε Κύπρο, Βουλγαρία, Αλβανία, Ρουμανία. Τρία χρόνια μετά η κρίση χτύπησε με δύναμη την εταιρεία οδηγώντας την σε αδιέξοδο, καθώς το 2010 έχασε την αντιπροσωπεία της Puma και το 2013 μπήκε στο άρθρο 99.

    Η ιστορία της Raxevsky ξεκίνησε το 1976 όταν η Έλενα Ραξέφσκι μαζί με τον σύζυγο της Γιώργο Μουρτζούχο ίδρυσαν την εταιρία Helen’s Club S.A. Ήδη υπήρχε μία μικρή βιοτεχνία ρούχων την οποία είχε δημιουργήσει ο παππούς της Έλενας Ραξέφσκι, και την οποία όταν αποσύρθηκε άφησε στα παιδιά του.

    Η Ελενα Ραξέφσκι μαζί με τον σύζυγο της έκαναν γνωστή τη φίρμα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

    Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 μπήκαν στη λιανική πώληση και άνοιξαν δύο καταστήματα στην Αθήνα, ένα στο Κολωνάκι και ένα στην Πατησίων. Όμως η κρίση έφερε την κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων, τα κέρδη να δίνουν τη θέση τους στις ζημιές. Το 2010 έκλεισαν τα μισά από τα 55 καταστήματα και η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει με τον τζίρο να μειώνεται στα 3 εκατ. ευρώ το 2016 από 21 εκατ. ευρώ το 2011.

    Οι πλειστηριασμοί

    Αντώνης Γλου: Στις 29 Οκτωβρίου 2021 έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για το 1/2 εξ αδιαιρέτου τετραώροφης, χαρακτηρισµένης ως διατηρητέας, κατοικίας στην Καστέλλα Πειραιά που ανήκει στο Αντώνη Γλου, το υπόλοιπο 50% ανήκει στη σύζυγό του Μελίνα Γλου.

    Το ακίνητο –σε οικόπεδο 640 τ.μ- αποτελείται από ισόγειο 80 τ.µ., πρώτο, δεύτερο και τρίτο όροφο επιφάνειας 120 τ.µ. ο κάθε ένας και διώροφο βοηθητικό οικίσκο που αποτελείται από ισόγειο εμβαδού 36 τμ και πρώτο όροφο επίσης 36 τμ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει αναπροσαρμοστεί στις 950.400 ευρώ, από 460 χιλιάδες ευρώ.

    Το ακίνητο βαρύνεται με υποθήκες υπέρ του Δημοσίου, τραπεζών και του Δήμου Αθηναίων ποσού άνω των 20 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία των αδελφών Αντώνη και Γιώργου Γλου συγκαταλεγόταν από το 2012 στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, εμφανίζοντας συνολικά χρέη της τάξης των 6,6 εκατ. ευρώ µόνο προς το Δημόσιο. Μάλιστα στα τέλη του 2012 ο Αντώνης Γλου είχε συλληφθεί για οφειλές ύψους 765.000 ευρώ προς το Δημόσιο

    Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η «PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Ανώνυμη, Ειδικός Εκκαθαριστής Πιστωτικών Ιδρυμάτων» στην οποία περιήλθε οφειλή προς την PROBANK.

    Γιώργος Μουρτζούχος: Στις 13 Ιανουαρίου 2022 έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός  για την πολυτελή κατοικία του Γιώργου Μουρτζούχου στην Εκάλη. Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 985 χιλιάδες ευρώ.

    Η κατοικία βρίσκεται σε οικόπεδο 1.300 τ.μ και αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 267,45μ (αποθήκες,  βοηθητικοί χώροι, γκαράζ). Το ισόγειο εμβαδού 235 τμ, αποτελείται από χολ, σαλόνι με τζάκι, τραπεζαρία, κουζίνα,  WC. Ο πρώτο όροφος επιφάνειας 161,27μ, αποτελείται από τρ;iα υπνοδωμάτια, και δύο μπάνια. Και δώμα επιφάνειας 20,63μ. Όλοι οι  όροφοι  αποτελούν μια ενιαία λειτουργικά κατοικία και επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα και ασανσέρ.

    Ανάμεσα στα βάρη του ακινήτου υπάρχουν προσημειώσεις  1,44 εκατ ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς, 1,95 εκατ. ευρώ υπέρ της Probank, υποθήκη 1,03 εκατ ευρώ υπέρ της ΦΑΕ Αθηνών, κατάσχεση για 2,35 εκατ ευρώ υπέρ του Β΄ ΚΕΑΟ Αθηνών, υποθήκη 6 εκατ ευρώ υπέρ της ΑΑΔΕ, υποθήκη 1,47 εκατ. ευρώ υπέρ του ΚΕΦΟΜΕΠ.

    Διαβάστε επίσης

    Γ. Μουρτζούχος – Σπ. Παζαρόπουλος – Λ. K. Παναγάκος – Μ. Γουλανδρής: Bλέπουν τις βίλες τους σε Μύκονο και Εκάλη στο «σφυρί»…
    Λεμονής (Καλογήρου) – Καρούζος: Από την παντοδυναμία στην εκποίηση και του τελευταίου σαλέ στην Αράχωβα
    Τι προβλέπει ο κώδικας πολιτικής δικονομίας για τους πλειστηριασμούς – Πώς θα μειώνεται η τιμή του πλειστηριάσματος



    ΣΧΟΛΙΑ