• Business

    Γιώργος Μυλωνάς (Αλουμύλ) στο mononews: Διψήφια αύξηση στο δίμηνο, ισχυρή ζήτηση από το εξωτερικό

    Γιώργος Μυλωνάς, επικεφαλής Αλουμύλ


    Με διψήφιο αριθμό αύξησης κινήθηκε το πρώτο δίμηνο του 2021 για τα έσοδα της  Αλουμύλ , σηματοδοτώντας την έναρξη μιας πολύ καλής χρονιάς για τη ελληνική εξαγωγική βιομηχανία προφίλ αλουμινίου.

    Όπως δηλώνει στο mononews.gr ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Γιώργος Μυλωνάς, διαπιστώνει ισχυρή ζήτηση από την παγκόσμια βιομηχανία σε όλες τις αγορές.

    “Βλέπουμε ισχυρή ζήτηση, από Ευρώπη, Ασία και Αμερική για τα προϊόντα μας και η πανδημία γενικά όχι μόνο δεν μας επηρέασε αλλά επιτάχυνε πολλά έργα. Το πρώτο δίμηνο διαπιστώσαμε αύξηση πολύ πάνω από 10% ενώ γενικά οι συνθήκες φέτος είναι πολύ βελτιωμένες για την πορεία της εταιρείας”, σημείωσε.

    Το 2021 συντρέχουν τρεις παράγοντες, που αλλάζουν τα δεδομένα για την Αλουμύλ.

    Πρώτον, σύντομα η εταιρεία θα δημοσιεύσει τον ισολογισμό για το 2020, στον οποίο πλέον το σύνολο των χρεών της θα είναι ρυθμισμένα. “Η ρύθμιση των χρεών μας μετά τη συμφωνία με τις τράπεζες  μετατρέποντας τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό της εταιρείας σε μακροπρόθεσμο αλλάζει τους δείκτες της εταιρείας και την εικόνα του ισολογισμού της, με αποτέλεσμα να μειώνει σημαντικά τα χρηματοοικονομικά μας κόστη φέτος, τις πιστώσεις και τα ασφάλιστρα”, εξηγεί ο κ. Μυλωνάς.

    Δεύτερον, η αύξηση της ζήτησης είναι μεγάλη, ειδικά στην Ευρώπη.” Άλλο ένα θετικό που προέκυψε από την πανδημία, είναι ότι υπάρχει μεγάλη υποκατάσταση προμηθευτών από την Ασία από ευρωπαίους προμηθευτές. Η δυσκολίες που προέκυψαν στις μεταφορές, τα προβλήματα σε πολλά εργοστάσια, και οι μεγάλες καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουν οι παραγγελίες από Ασία, έχουν στρέψει τους ευρωπαίους πελάτες στην ευρωπαϊκή βιομηχανία, αφού οι ευρωπαίοι προμηθευτές  μπορούν πιο άμεσα και αξιόπιστα να παραδώσουν προϊόντα. Έτσι δημιουργείται σημαντική δυνατότητα αύξησης του μεριδίου μας”, τονίζει ο κ. Μυλωνάς.

    Τρίτον, η εταιρεία μειώνει συστηματικά το ενεργειακό της κόστος, και ολοκλήρωσε δύο επενδύσεις στην ανακύκλωση αλουμινίου, που μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αυξάνοντας συστηματικά την ποσότητα  ανακυκλωμένου αλουμινίου που χρησιμοποιεί. ¨Σήμερα η χρήση ανακυκλωμένου (πράσινου) αλουμινίου, είναι στο 40% του συνόλου και στην επόμενη τριετία θα έχει φτάσει το 70%” σημείωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας.

    «Το πράσινο αλουμίνιο παράγεται με πολύ χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αφού κατά 80% προέρχεται από την επεξεργασία σκραπ. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση διεθνώς για πράσινο αλουμίνιο, έχει υψηλότερη τιμή και μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους», εξηγεί ο κ. Μυλωνάς. Όπως προσθέτει υπάρχει μια ολόκληρη αγορά στην κατασκευή πράσινων κτηρίων πολυτελείας, που ζητά πράσινο αλουμίνιο, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για να πιστοποιηθεί ως μια επένδυση περιβαλλοντικά φιλική.
    Το επιχειρηματικό σχέδιο της Αλουμύλ, περιλαμβάνει ετήσιες επενδύσεις στα 10 εκατ. ευρώ και αναδιοργάνωση της παραγωγής, με σταδιακή μεταφορά γραμμών παραγωγής από τις κλειστές μονάδες της Αλουμύλ σε όσες λειτουργούν.

    ΑΛΟΥΜΥΛ: Υπεγράφη η συμφωνία αναδιάρθρωσης με τις τράπεζες

    Γιώργος Μυλωνάς (Αλουμύλ): Η βιομηχανία δεν θα πληγεί από το δεύτερο κύμα- Επενδύστε στο ανθρώπινο δυναμικό



    ΣΧΟΛΙΑ