• Business

    ΑΛΟΥΜΥΛ: Υπεγράφη η συμφωνία αναδιάρθρωσης με τις τράπεζες

    • NewsRoom

    Γιώργος Μυλωνάς


    Η ΑΛΟΥΜΥΛ ανακοίνωσε ότι υπεγράφη  η σύμβαση αναδιάρθρωσης χρέους της Εταιρείας (εφεξής, η «Συμφωνία») με αναδρομική ισχύ από 12.11.2020.

    Κατά συνέπεια, υλοποιήθηκε συμβατικά η από 17.02.2020 συμφωνία επί των ενδεικτικών όρων (Head of Terms) αναδιάρθρωσης δανεισμού, συνολικού ποσού €161 εκατ., μεταξύ της Εταιρείας και των ομολογιούχων τραπεζών.

    Οι βασικοί όροι της Συμφωνίας είναι θετικοί για την Εταιρεία και τον Όμιλο, δεδομένου ότι επιτεύχθηκε, μεταξύ άλλων, παράταση της λήξης των δανείων μέχρι την 31.12.2030, μείωση του κόστους δανεισμού και εξασφάλιση νέων πιστωτικών γραμμών.

    Συνεπακόλουθα και ως απόρροια της Συμφωνίας, επιτυγχάνεται η βελτίωση της χρηματοοικονομικής θέσης της Εταιρείας και του Ομίλου, με θετική μεταβολή του δείκτη ρευστότητας και μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων του.

    Η ολοκλήρωση της Συμφωνίας αποτελεί ορόσημο για την Εταιρεία, κλείνοντας θετικά και αποτελεσματικά μια μακροχρόνια διαδικασία διαπραγμάτευσης με τις ομολογιούχους τράπεζες και θέτοντας τις βάσεις για την αναπτυξιακή πορεία της ΑΛΟΥΜΥΛ.

    Η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί ρυθμιζόμενη πληροφορία και δημοσιοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007, σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Απόφασης 3/347/12.7.2005 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Όμιλος AXIA Ventures οικονομικός σύμβουλος της Alumil στην επιτυχημένη αναδιάρθρωση 161 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ