• Business

    Γιώργος Μυλωνάς (Αλουμύλ): Η βιομηχανία δεν θα πληγεί από το δεύτερο κύμα- Επενδύστε στο ανθρώπινο δυναμικό

    Γιώργος Μυλωνάς


    “Η Ελλάδα έχει υψηλής ποιότητας εργατικό δυναμικό και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτό ώστε να φέρουμε τις νέα μορφής βιομηχανίες που θα αναπτυχθούν, γιατί η Ελλάδα διαθέτει το καλύτερο περιβάλλον να αναπτυχθούν”, σημείωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Αλουμύλ, Γιώργος Μυλωνάς, μιλώντας στο Thessaloniki Summit.

    “Εκτός από τους συντελεστές κόστους,  που πρέπει να βοηθήσει το κράτος, κόστος ενέργειας, μη μισθολογικό κόστος, πρέπει να δώσει έμφαση και στην εκπαίδευση, να είναι οργανωμένη για να έχουμε τους ανθρώπους που χρειάζεται για να αναπτυχθεί. Χρειάζεται ένα  τεχνικό  επίπεδο που λείπει σήμερα από την Ελλάδα και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτό. Πρέπει να σχεδιαστεί η παιδεία ώστε να βοηθήσει τη βιομηχανία. Στον τομέα της πληροφορικής έχουμε ελλείψεις. Σε όλες τις εταιρείες πληροφορικής που απευθυνόμαστε δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που έχουμε γιατί δεν έχουν τον κόσμο. Την ψηφιακή οικονομία θέλουμε να την αναπτύξουμε, αλλά θα το κάνουμε με αργό ρυθμό γιατί δεν έχουμε κόσμο”, σημείωσε χαρακτηριστικά..

    Όπως είπε, η βιομηχανία είναι μακροπρόθεσμη υπόθεση και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες της ώστε να αναπτυχθεί περισσότερο. Τόνισε ότι πρέπει να επενδύσουμε στο μέλλον για τί είδους βιομηχανία θέλουμε να κάνουμε και σε ποιες αγορές είμαστε περισσότερο σημαντικοί και απαραίτητοι.  Όπως εξήγησε το σε ποιους τομείς πρέπει να αναπτυχθεί η καινούργια βιομηχανία για να φτάσει το 20% του ΑΕΠ (στο 20% οδεύει η Ευρώπη, ο ελληνικός στόχος είναι 15% στη δεκαετία), πρέπει να το σχεδιάσουμε, με κατεύθυνση τους άξονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Σχετικά με τη επίδραση της κρίσης Covid-19 στην βιομηχανία σημείωσε ότι είναι αισιόδοξος ότι η βιομηχανία ακόμη και με το δεύτερο κύμα, θα επηρεαστεί λίγο και θα το ξεπεράσει εύκολα. Από το πρώτο κύμα, εξάλλου, όπως είπε, οι εξωστρεφείς βιομηχανίες δεν επηρεάστηκαν πολύ και οι περισσότερες έχουν καλύψει τη μείωση της ζήτησης από την καραντίνα της άνοιξης και κατόρθωσαν να ανακάμψουν. “Η κρίση του κορονοϊού απέδειξε πόσο σοβαρή είναι η βιομηχανία για μια χώρα και έχει δημιουργήσει για την Ελλάδα μια ευκαιρία. Κι αυτό γιατί ηΔυτική Ευρώπη δεν είναι πλέον δεκτική νέων επενδύσεων γιατί λείπει ανθρώπινο δυναμικό, κάτι που διαθέτει η Ελλάδα και πρέπει να επενδύσει σε αυτό” σημείωσε.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ