• Business

    Γιώργος Λογοθέτης: Γιατί πουλάει φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα

    Γιώργος Λογοθέτης, ναυτιλία

    Γιώργος Λογοθέτης. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Libra Group, Γιώργος Λογοθέτης


    Σε προχωρημένες συζητήσεις με κινεζικό όμιλο για την πώληση φωτοβολταϊκών πάρκων, συνολικής ισχύος άνω των 100 MW, φέρεται να βρίσκεται η Euroenergy, ο ευρωπαϊκός βραχίονας του ομίλου Libra Group της οικογένειας Λογοθέτη για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ σε αντίστοιχες κινήσεις προχωρούν και άλλες εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας, που επιδιώκουν για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια να περιορίσουν την έκθεσή τους στην Ελλάδα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Euro2day,gr, η οικογένεια Λογοθέτη δρομολογεί την πώληση του χαρτοφυλακίου μονάδων ΑΠΕ, αλλά και δύο ξενοδοχείων Grace. Πρόκειται για μονάδες που κατά κύριο λόγο εξαγοράστηκαν, την περίοδο 2013-16, με δανεισμό από την Τράπεζα Πειραιώς.

    Επιπρόσθετα, ο όμιλος Λογοθέτη έχει βγάλει προς πώληση και 10 αιολικά πάρκα, συνολικής ισχύος περίπου 200 MW, που αποκτήθηκαν την ίδια περίοδο, ενώ αναζητεί αγοραστή και για δύο ξενοδοχεία Grace σε Μύκονο και Σαντορίνη. Τα 3 από τα 10 αιολικά, ισχύος 120 MW, αποκτήθηκαν το 2016 από τον γαλλικό όμιλο EDF.

    Με τα χρήματα, τα οποία θα εισπραχθούν από τις παραπάνω πωλήσεις, ο όμιλος θα αποπληρώσει δανεισμό, κλείνοντας έτσι και τυπικά την υπόθεση που άνοιξε με το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για το πώς καλύφθηκε η τελευταία αύξηση κεφαλαίου συστημικής τράπεζας.

    Σημειώνεται ότι ο Γ. Λογοθέτης, μέσω της εταιρείας Euroenergy, διαθέτει σημαντικό χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ σε Ελλάδα, Ρουμανία και Λετονία, ενώ στην Ελλάδα, πέραν των επενδύσεων σε ΑΠΕ και των ξενοδοχείων Grace, διαθέτει σειρά άλλων επενδύσεων, είτε αυτόνομα, είτε σε συνεργασία με τρίτους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οικογένεια Λασκαρίδη: Δυναμικό come back με νέες παραγγελίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζα Πειραιώς: Νέες αλλαγές με αναβαθμίσεις προσώπων. Όλα τα ονόματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκλειστικό: Στην e-πλατφόρμα των συμβολαιογράφων και οι πλειστηριασμοί του Δημοσίου



    ΣΧΟΛΙΑ