• Business

    Κατηγορητήριο Folli Follie: Πώς «ξέπλυναν» 880 εκατ. και ο ρόλος των Κουτσολιούτσων

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Την απάτη σε… επιστήμη είχε αναγάγει η οικογένεια Κουτσολιούτσου, όπως διαφαίνεται από το βαρύτατο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν για την πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie, αποκομίζοντας θηριώδη οφέλη σε βάρος των ανυποψίαστων επενδυτών.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο του γιού, το οποίο αποκάλυψε το mononews.gr υπολογίζεται πως η «Αγία Οικογένεια» από την «κομπίνα» που έστησε με τη βοήθεια τουλάχιστον 28 ακόμη ατόμων καρπώθηκε αθροιστικά πάνω από 880 εκατ. ευρώ (!) (Υπολογίζεται πως από την πλαστογραφία απέκτησε 431,4 εκατ. ευρώ, από την χειραγώγηση της αγοράς 404,51 εκατ. ευρώ και από την απάτη κατ’ εξακολούθηση τουλάχιστον 53,5 εκατ. ευρώ).

    Παράνομα έσοδα, τα οποία στη συνέχεια φρόντιζε να νομιμοποιεί («ξέπλυμα») με ιδιαίτερα μεθοδικό και οργανωμένο τρόπο ενώ παράλληλα φρόντισε να αποκλειστεί η αποκάλυψη της κατάληξης του συνόλου των παραπάνω ποσών και να καταστεί αδύνατο να ανιχνευθούν.

    Αυτό, σύμφωνα πάντοτε με το κατηγορητήριο που βαραίνει τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, το οποίο τον έστειλε προσωρινά στη φυλακή –όπως και τον πατέρα του, Δημήτρη- γίνονταν με τρεις τρόπους:

    1. Με την απόκτηση, κατοχή, και διαχείριση ή χρήση περιουσίας
    2. Με την απόκρυψη ή συγκάλυψη της αλήθειας όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση ή χρήση περιουσίας ή στον τόπο όπου αυτή αποκτήθηκε ή ευρίσκεται ή την κυριότητα επί περιουσίας ή σχετικών με αυτή δικαιωμάτων, και
    3. Χρησιμοποιώντας τον χρηματοπιστωτικό τομέα με την τοποθέτηση σε αυτόν ή τη διακίνηση μέσω αυτού εσόδων που προέρχονταν από εγκληματικές δραστηριότητες, με σκοπό να προσδοθεί νομιμοφάνεια στα εν λόγω έσοδα.

    Ειδικότερα, η εγκληματική οργάνωση που σύστησε και κατεύθυνε η οικογένεια Κουτσολιούτσου νομιμοποίησε τα παραπάνω έσοδα σύμφωνα με το κατηγορητήριο ως εξής:

    i) κατά το χρονικό διάστημα από 18 Απριλίου 2013 έως τέλη του 2017, διοχετεύοντας τα και αναμειγνύοντάς τα μέσω ενός πολύπλοκου δικτύου εταιρειών, μεταξύ των οποίων και εξωχώριων, και ειδικότερα όλων των εταιριών του Ομίλου.

    ii) στις 14.7.2017, με την εξόφληση επ’ ονόματι του Γεωργίου Κουτσολιούτσου, δανείου ποσού 700.000 ευρώ, για το οποίο είχε καταρτιστεί η Α- 1703/ 22.12.2006 σύμβαση δανείου κυμαινόμενου επιτοκίου και διατάχθηκε προσημείωση υποθήκης ποσού 910.000 ευρώ σε ακίνητο του ανωτέρω που του ανήκει κατά πλήρη κυριότητα και σε ποσοστό 100%, ήτοι επί ενός γεωτεμαχίου εμβαδού 1.023 m2 και κατά τον τίτλο κτήσης 1.022,930 m2, με κτίσμα 2 ορόφων εμβαδού 503,82 m2 στην Εκάλη, για το οποίο διατάχθηκε η άρση προσημείωσης υποθήκης με την απόφαση 5530 Σ/ 2017 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

    iii) κατά τα έτη 2015, 2016, 2017 με την αγορά χρεογράφων ποσών 236.367,00€, 137.700,00€ και 178.893,23 € αντιστοίχως από την Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, χρεώνοντας τραπεζικούς λογαριασμούς που τηρούσε επ’ ονόματί της στην Τράπεζα Πειραιώς

    iv) κατά το χρονικό διάστημα από 01/01/2015 έως 08/05/2018, χρησιμοποιώντας το χρηματοπιστωτικό τομέα και δη τραπεζικά ιδρύματα της ημεδαπής και αλλοδαπής, προβαίνοντας σε αναλήψεις, καταθέσεις και διακίνηση μέσω αυτού διαφόρων κάθε φορά χρηματικών ποσών, το ακριβές ύψος των οποίων δεν κατέστη δυνατό να διακριβωθεί μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, προκειμένου να μη γίνεται αντιληπτό από τους μηχανισμούς ελέγχου των πιστωτικών ιδρυμάτων και των αρμοδίων εντεταλμένων διωκτικών αρχών η πραγματοποίηση των αναλήψεων και εν γένει κινήσεων των ως άνω χρηματικών ποσών (εσόδων).

    Διαβάστε επίσης: 

    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ολόκληρο το κατηγορητήριο για τη Folli Follie: Πώς στήθηκε η «κομπίνα» και πόσα «τσέπωσαν» οι Κουτσολιούτσοι

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Απολογία Καίτης Κουτσολιούτσου: Μίλησε στην ανακρίτρια για τις κούτες με τον «κρυμμένο θησαυρό» της Folli Follie και τον ετήσιο μισθό του μισού εκατομμυρίου!

    Αποκλειστικό: Οι 2 απολογίες του Δημήτρη Κουτσολιούτσου για τη Folli Follie: «Κατηγορούμαι για μικροπράγματα. Ζω με δανεικά. Απεχθάνομαι τη χλιδάτη ζωή»



    ΣΧΟΛΙΑ