• Business

    Γιατί η Eurobank SEC χτυπάει την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς;


    Οι ελληνικές τράπεζες ξεκίνησαν άσχημα το 2016, καθώς έχασαν το 60% της αξίας τους, επισημαίνει η Eurobank Equities και τονίζει ότι είχε προειδοποιήσει για τον αντίκτυπο της υποχώρησης της επενδυτικής εμπιστοσύνης παγκοσμίως. Η αναταραχή έγινε ακόμη πιο αισθητή στις ευρωπαϊκές τράπεζες και ειδικότερα στις ελληνικές εξαιτίας των ανησυχιών για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος.

    Έκτοτε, αναφέρει η χρηματιστηριακή, οι παγκόσμιες αγορές έχουν ανακάμψει σημαντικά, επιτρέποντας μια εκ νέου αξιολόγηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, ενώ παράλληλα κάποια πρόοδος έχει σημειωθεί και στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση. Ως αποτέλεσμα, η αξία των ελληνικών τραπεζών έχει διπλασιαστεί από τα μέσα του Φλεβάρη.

    Σύμφωνα με τη Eurobank Equities, οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να είναι κερδοφόρες το 2016 για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Οι διοικήσεις των τραπεζών εκτιμούν ότι θα έχουν βελτιωμένα έσοδα το 2016 και ενισχυμένη επιχειρηματική δραστηριότητα.

    Αναλυτικότερα, για την Alpha bank, η Eurobank Equities διατηρεί τη σύσταση “Buy” και τοποθετεί την τιμή στόχο της μετοχής στα 2,77 ευρώ από 2,95 ευρώ προηγουμένως.

    Για την Εθνική Τράπεζα, η χρηματιστηριακή διατηρεί επίσης τη σύσταση “Buy” και τοποθετεί την τιμή στόχο της μετοχής στα 0,42 ευρώ από 0,44 ευρώ προηγουμένως.

    Για την Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank Equities υποβαθμίζει τη σύσταση “Buy” σε “hold” και διατηρεί την τιμή στόχο της μετοχής στα 0,25 ευρώ. Μετά το 4ο τρίμηνο, η Eurobank Equities μείωσε ελαφρώς τις εκτιμήσεις της λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις και τις ενημερωμένες κατευθυντήριες οδηγίες των διοικήσεων. Η ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρει ότι “η επικαιροποιημένες προβλέψεις δεν είναι ουσιωδώς διαφορετικές από ό,τι πριν και η υποβάθμιση της Τράπεζας Πειραιώς σε «Hold» έγινε για λόγους αποτίμησης” .

    Η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με την Eurobank SEC παραμένει η προτιμώμενη επιλογή από τον κλάδο.

    Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι στις 30 Μαρτίου και η Wood διατήρησε  τη σύσταση buy για τις μετοχές των Εθνική, Alpha Bank και Eurobank, ενώ για την Πειραιώς συστήνει διακράτηση. Οι τιμές στόχοι διαμορφώνονται για την Εθνική στα 0,50 ευρώ, για την Πειραιώς στα 0,30 ευρώ, για την Alpha Bank στα 3,30 ευρώ και για τη Eurobank στα 1,20 ευρώ. Δηλαδή, εκτιμά ότι υπάρχει ένα upside ανόδου έως και 107%.

    ATLANTIC CITY, NJ - JULY 14: Kermit Cintron knocks out Walter Mathysse in the second round during their IBF Welterweight Championship fight on July 14, 2007 at Boardwalk Hall in Atlantic City, New Jersey.
    ATLANTIC CITY, NJ – JULY 14: Kermit Cintron knocks out Walter Mathysse in the second round during their IBF Welterweight Championship fight on July 14, 2007 at Boardwalk Hall in Atlantic City, New Jersey.



    ΣΧΟΛΙΑ