• Τι σχεδιάζει ο Μητσοτάκης για τους δημοσίους υπαλλήλους, το γραφείο του Μπόμπολα στην Ελλάκτωρ, ποιοι στηρίζουν τον Τηλέμαχο Λαβίδα και τα πονηρά παιχνίδια στην Profile

    Έχουν σκάσει από τη ζήλια τους οι εκδότες και οι επιχειρηματίες που διάβασαν χθες στον Wiseman για το καινούργιο ιστιοπλοϊκό SWAN αξίας 5 εκατ. ευρώ που απέκτησε ο Φώτης Μπόμπολας.

    image

    Το γραφείο του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Ελλάκτωρ

    «Φεύγω από το σπίτι μου με υπερηφάνεια για τις μεγάλες επιτυχίες, αλλά με πίκρα για τα χαμένα όνειρα» υπογράμμιζε ο Λεωνίδας Μπόμπολας στην επιστολή του προς τους εργαζόμενους της Ελλάκτωρ, τον Ιούλιο του 2021, ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από την διοίκηση της εταιρείας.

    Στην έντονα συγκινησιακή επιστολή του επεσήμανε μάλιστα  ότι «έτσι τα έφεραν οι συγκυρίες και οι αποφάσεις άλλων».

    Ωστόσο έχει αποδειχθεί πλέον είναι ότι σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο του 2020 ο ίδιος  Λ. Μπόμπολας, είχε υπογράψει μυστική συμφωνία με την Reggeborgh να μεταβιβάσει τις μετοχές του εξασφαλίζοντας για τον εαυτόν του  συγκεκριμένα ανταλλάγματα.

    Η νομιμότητα της συμφωνίας αυτή που είχε κρατηθεί μυστική έως ότου την κατήγγειλαν οι Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης που έχουν το 30% της Ελλάκτωρ και θα κριθεί τις επόμενες μέρες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Βέβαια αυτό που μένει τελικά  είναι η κρυφή συναλλαγή που έκανε ο γιός του ιδρυτή της εταιρείας  με κάποιον επενδυτή ενώ μιλούσε για «πίκρα» και «χαμένα όνειρα».

    Το περίεργο όμως είναι ότι παρότι ο Λ. Μπόμπολας πούλησε τις μετοχές του διατηρεί γραφείο στα κεντρικά της Ελλάκτωρ στην Εθνική οδό  Αθηνών Λαμίας ενώ και όλοι οι προσωπικοί του συνεργάτες παραμένουν.

    Τι να περιμένουν άραγε;

     

    Μη μου τους κύκλους τάραττε!

    Ο Πρωθυπουργός επιμένει ότι δεν πρέπει να διαταράξει τον κύκλο της πραγματικής οικονομίας με νέους περιορισμούς και κανόνες λόγω της πανδημίας.

    Τόσο το θέμα της τηλεργασίας όσο και το θέμα του κλιμακωτού ωραρίου προσέλευσης στους χώρους εργασίας, η κυβέρνηση τα σχεδιάζει για τον Δημόσιο τομέα και μόνο.

    Ο Πρωθυπουργός πιστεύει ότι ο ιδιωτικός τομέας διαθέτει την ευελιξία και την προνοητικότητα ώστε να προχωρήσει αφ’ εαυτού στις αναγκαίες προσαρμογές χωρίς να χρειάζεται άνωθεν παρεμβάσεις.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζητά πολύ συχνά το ζήτημα με τους Ευρωπαίους ηγέτες και αντλεί χρήσιμα διδάγματα από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες τους στο θέμα της διαχείρισης του αντι-εμβολιαστικού κινήματος.

    Η σύγκρουση δεν ωφελεί, λέει και ξαναλέει στους συνεργάτες του…

     

    Η γερμανική RWE και η ελληνική ΔΕΗ

    Προχθές η διοίκηση της γερμανικής RWE πραγματοποίησε μια μεγάλη ενημερωτική ημερίδα, εξηγώντας τους αναλυτές το φιλόδοξο σχέδιο της για επενδύσεις 50 δις Ευρώ μέχρι το 2030 στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    Όποιος διαβάσει το σχέδιο της RWE θα διαπιστώσει ότι είναι ακριβώς ίδιο με το Ελληνικό σχέδιο Γ. Στάσση στα Βαλκάνια.

    Η RWE πιστεύει ότι μέχρι το 2026-2027 θα έχει καθαρή κερδοφορία 1,5 δισ. ευρώ. Σήμερα η RWE αξίζει το Γερμανικό Χρηματιστήριο 23 δισ. ευρώ.

    Η ΔΕΗ δεν δικαιούται να έχει τουλάχιστον την μισή κεφαλαιοποίηση με το δικό της φιλόδοξο σχέδιο;

    Χθες οι επενδυτές που αγόρασαν μετοχές ΔΕΗ στην αύξηση κεφαλαίου κλείδωσαν μια γρήγορη απόδοση 14% σε λιγότερο από ένα μήνα.

    Αυτοί όμως που αγόρασαν μετοχές ΔΕΗ αξίας 225 εκατ. ευρώ, χθες, πιστεύουν ότι οι δικές τους αποδόσεις σε 1 χρόνο θα είναι πολλαπλάσιες…

     

    Ψήφος εμπιστοσύνης στον Τηλέμαχο Λαβίδα

    Μία μεγάλη χρηματιστηριακή εταιρεία, με καλό και ικανό τμήμα αναλύσεων, συστήνει στους πελάτες της μαζικές αγορές στη μετοχή της Lavipharm.

    Δεν μπορεί να είναι μόνο το πετυχημένο Betadine που τον τελευταίο καιρό σπάει ταμεία λόγω της πανδημίας.

    Η Eurobank Securities στηρίζει τις θετικές προοπτικές της Lavipharm κυρίως στις αμερικανικές δραστηριότητες της εταιρείας και στο γεγονός ότι η σύζυγος του Βάνα αλλά και ο γιός του Τηλέμαχος από μακριά, αλλά ιδιαίτερα εντατικά, κρατούν γερά το τιμόνι της εταιρείας μετά τον αδόκητο θάνατο του Θανάση Λαβίδα τον περασμένο Μάϊο από λευχαιμία.

    Όλα δείχνουν ότι η οικογένεια Λαβίδα ενωμένη συνεχίζει το έργο του ιδρυτή της επιχείρησης ενώ η μονάδα παραγωγής στις Η.Π.Α. φαίνεται πως αποδίδει κέρδη…

     

    Το περιβόητο λογισμικό VICKY της ΜLS και ο Γιάννης Καματάκης…

    Ο wiseman λόγω της βορειοελλαδίτικης καταγωγής του και κλεισμένος στα μοναστήρια του Αγίου Όρους, μαθαίνει τα μυστικά της MLS προτού τα μάθουν ακόμη και τα στελέχη της.

    Θυμάστε που σας μιλούσα για το καταπληκτικό λογισμικό V.I.C.K.Y που φέρει το όνομα της συζύγου του Ιωάννη Καματάκη

    Αυτό το καταπληκτικό λογισμικό λοιπόν κατάφερε να εισπράξει προχθές 150.000 ευρώ από κάποιον πελάτη.

    Μ’ έναν μαγικό τρόπο τα 150.000 € μεταφέρθηκαν αστραπιαία στον προσωπικό λογαριασμό του Ιωάννη Καματάκη «έναντι προηγούμενων οφειλών»… Αυτή είναι μηχανογράφηση…όχι αστεία…

     

    Τα πονηρά παιχνίδια της διοίκησης Στασινόπουλου στην Profile

    Αυτά που συμβαίνουν στον χώρο της πληροφορικής στη χώρα μας είναι συναρπαστικά.

    Οι αποτιμήσεις έχουν ξεφύγει της λογικής αλλά στηρίζονται σε βάσιμες προσδοκίες, ότι αξίζει πραγματικά ο κλάδος, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για αυτοματοποίηση και ψηφιοποίηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Ποιος θα περίμενε π.χ. ότι η Epsilon Net θα άξιζε σήμερα 260 εκατ. ευρώ;

    Το ερώτημα είναι αν και τα κέρδη των εταιρειών πληροφορικής θα αναπτύσσονται με υψηλότερους ρυθμούς έναντι του μέσου όρου της αγοράς, δικαιολογώντας τις υψηλότερες του μέσου όρου αποτιμήσεις.

    Προσέξτε όμως μια ενδιαφέρουσα πρακτική που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Δ.Σ. της Profile, Χαράλαμπος Στασινόπουλος, ο οποίος επιπλέον κατέχει και τη θέση του Chief Entrepreneur.

    Η εταιρεία υλοποιεί ένα πολυετές πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών για να στηρίζει την τιμή της μετοχής. Μια χαρά. Αγοράζει λοιπόν μετοχές και μετά τις … πλασάρει… τις τοποθετεί με πακέτα private placement σε ιδιωτικά ή θεσμικά χαρτοφυλάκια.

    Το έχει κάνει μία, το έχει κάνει δύο το κάνει συνεχώς. Αγοράζει η εταιρεία, πουλάει σε πακέτα μετοχές, εξασφαλίζει ρευστότητα για να ξανα-αγοράσει και να ξαναπουλήσει. Λέτε να υπάρχει υποψία χειραγώγησης της τιμή της μετοχής; Ποιος είμαι εγώ που θα ρωτήσει… Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όμως;

     

    Η Specisoft και το λογισμικό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

    Tώρα που πιάσαμε τα της πληροφορικής, έχει ενδιαφέρον να δούμε αυτό το πρόγραμμα που προωθεί η εταιρία ανάπτυξης εξειδικευμένου λογισμικού, Specisoft, για τον έλεγχο και διαχείριση μετοχικών χαρτοφυλακίων.

    Ο κ. Θεοκλής Βασιλειάδης ο CEO της Specisoft προσπαθεί να προωθήσει το ειδικό λογισμικό FINAN-X στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να διευκολύνει την οικονομική ανάλυση και αξιολόγηση των εισηγμένων καθώς και όλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών ως ενιαίου συνόλου, αλλά εκεί στην οδό Κολοκοτρώνη πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται λογισμικό, έχουν χαρτί και μολύβι και τα καταφέρνουν μια χαρά…

     

    Ο πλειστηριασμός της Ευρώπης και το Ιστιοπλοϊκό του Φώτη Μπόμπολα

    Έχουν σκάσει από τη ζήλια τους οι εκδότες και οι επιχειρηματίες που διάβασαν χθες στον Wiseman για το καινούργιο ιστιοπλοϊκό SWAN αξίας 5 εκατ. ευρώ που απέκτησε ο Φώτης Μπόμπολας.

    Ειδικά τώρα που την άλλη εβδομάδα θα (ξανα) βγει σε πλειστηριασμό το πάλαι ποτέ μεγαλύτερο πρακτορείο διανομής εφημερίδων και περιοδικών «Ευρώπη» που κατά 26,4% άνηκε στην οικογένεια Μπόμπολα…To καλοκαίρι, ο πλειστηριασμός με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς 7,2 εκατ ευρώ, κατέληξε άγονος.

    Τώρα στις 23 Νοεμβρίου, η τιμή πρώτης προσφοράς μειώθηκε από τα 7,2 εκατ ευρώ στα 5,8 εκατ ευρώ.

    Το ενδιαφέρον είναι ότι στην έκθεση κατάσχεσης αναφέρεται χαρακτηριστικά πως: ολόκληρος ο Μηχανολογικός εξοπλισμός και οι Ηλεκτρο-Μηχανολογικές εγκαταστάσεις, που εντάσσονται στις Κτιριακές Εγκαταστάσεις έχουν αφαιρεθεί, ενώ στους εσωτερικούς χώρους των γραφείων υπάρχουν εκτεταμένες φθορές και βανδαλισμοί…

    Ο Φώτης Μπόμπολας απολαμβάνει ήρεμες θάλασσες, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Έθνους και της Ημερησίας κουνούν μαντήλι και ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός που …λείπει… έχει μετατραπεί σε πολυτελή κουταλοπήρουνα για το σκάφος του «εκδότη»….

     

    Αποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.