• Business

    General Motors: Οι δασμοί του Τραμπ μπορεί να μικρύνουν την εταιρεία και να φέρουν απολύσεις


    Προειδοποίηση για την μοιραία κατάληξη που μπορεί να έχει στην αμερικανική επιχειρηματικότητα ο εμπορικός πόλεμος που ξεκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, General Motors. Όπως ανέφερε, μάλιστα, οι δασμοί του Τραμπ, μπορεί να οδηγήσουν σε μια «μικρότερη GM», απομονώνοντάς την από την παγκόσμια αγορα.

    Η προειδοποίηση από την General Motors έρχεται σε μια περίοδο που ο εμπορικός πόλεμος κλιμακώνεται, με τις χώρες να αντιδρούν στην επιβολή δασμών από τον Αμερικανό πρόεδρο με αντίστοιχα αντίποινα. Η GM ανησυχεί καθώς τον περασμένο Μάιο η κυβέρνηση Τραμπ ξεκίνησε έρευνα για το αν τα εισαγόμενα αυτοκίνητα αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια. Ο ίδιος ο Τραμπ άλλωστε έχει επανειλημμένα απειλήσει με την επιβολή δασμού 20% στα εισαγόμενα οχήματα.

    Όπως μεταδίδει το Reuters, η μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία τόνισε πως οι δασμοί μπορεί να «οδηγήσουν σε μια μικρότερη GM, με μειωμένη παρουσία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για την θρυλική αμερικανική εταιρεία και δημιουργούν τον κίνδυνο για λιγότερες – όχι περισσότερες – θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εμπορικά αντίποινα 12,6 δισ. δολαρίων σε αμερικανικά προϊόντα ανακοίνωσε ο Καναδάς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπούμερανγκ οι δασμοί του Τραμπ: Η Harley Davidson μεταφέρει μέρος της παραγωγής εκτός ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ