• Business

    General Motors: Άλμα 25% στα έσοδα για το β’ τρίμηνο

    • NewsRoom
    Mary Barra

    Mary Barra, CEO General Motors


    Αυξάνει το guidance των κερδών της για το 2023 για δεύτερη φορά φέτος η General Motors, αφού η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε άνω των εκτιμήσεων αυξημένα έσοδα για το β’ τρίμηνο.

    Λαμβάνοντας υπόψη αυτό και άλλα μεμονωμένα στοιχεία, η εταιρεία ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων ύψους 3,23 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 1,91 δολαρίων ανά μετοχή.

    Τα έσοδα κατά τη διάρκεια του τριμήνου αυξήθηκαν κατά 25% σε σύγκριση με 35,76 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

    Μείωση κόστους

    Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ ανέφερε επίσης ότι αυξάνει τα μέτρα που αποσκοπούν σε μείωση του κόστους μέχρι το επόμενο έτος, ενώ τώρα σχεδιάζει να μειώσει τις δαπάνες 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με το προηγούμενο guidance των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    “Η χρέωση αντανακλά τη συνειδητή απόφαση που έλαβε η GM κατά την ανάκληση μοντέλων Chevrolet Bolt EV και Bolt EUV να εξυπηρετήσει τους πελάτες με τρόπους που ξεπερνούν τις παραδοσιακές μεθόδους, ενώ η GM λαμβάνει νέα μέτρα που θα μειώσουν το κόστος της και θα βελτιώσουν τα περιθώρια EV με την πάροδο του χρόνου”, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

    Ο οικονομικός διευθυντής της GM, Paul Jacobson, δήλωσε ότι οι μειώσεις δαπανών θα περιλαμβάνουν πωλήσεις και μάρκετινγκ, μισθολογική απασχόληση και άλλα.

    Στόχος η αποφυγή απεργιών

    Ωστόσο, η αύξηση του guidance εξαρτάται από την επιτυχή διαπραγμάτευση της GM με τα United Auto Workers και Canadian Unifor συνδικάτα φέτος, ώστε να μην υπάρξει διακοπή εργασίας ή απεργίες.

    Για την GM συγκεκριμένα, μια διακοπή εργασίας θα μπορούσε να της κοστίσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα και να καθυστερήσει την αύξηση της παραγωγής των νέων ηλεκτρικών της οχημάτων, τα οποία η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη αργήσει να παράγει.

    Ο Jacobson τόνισε ότι η εταιρεία πέτυχε παραγωγή 50.000 EVs στη Βόρεια Αμερική κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, ωστόσο αναγνώρισε ότι «ήταν λίγο δύσκολο».

    Διαβάστε επίσης: 

    3M: Απροσδόκητη αύξηση των πωλήσεων κατά 4,2% το β’ τρίμηνο

    Intracom Defence: Eπεκτείνει τη συνεργασία της με την Diehl Defence

    Xerox: Έσοδα στα 1,75 δισ. δολάρια το β’ τρίμηνο – Αύξησε το guidance για το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ