• Business

    General Electric: Αυξήθηκαν έσοδα και κέρδη το β’ τρίμηνο – Άλμα 37% στις παραγγελίες

    • NewsRoom

    Larry Culp, CEO General Electric


    Αυξήθηκαν τα έσοδα και τα κέρδη της General Electric το β’ τρίμηνο του 2023, ωθώντας την εταιρεία αεροδιαστημικής και ενέργειας να αυξήσει το guidance της για ολόκληρο το έτος, την ώρα που ετοιμάζεται να διαχωριστεί σε τρείς εταιρείες.

    Η εταιρεία κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών αύξησε τις παραγγελίες της κατά 37% το δεύτερο τρίμηνο του 2023, αυξάνοντας τα κέρδη της κατά 29% σε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια και τα έσοδά της κατά 28% στα 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια από το β’ τρίμηνο του 2022.

    Το παραδοσιακό τμήμα ηλεκτρικής ενέργειας της GE, αύξησε τα κέρδη του στα 377 εκατομμύρια δολάρια το β’ τρίμηνο του 2023, σημειώνοντας αύξηση 18% από την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ τα έσοδά του μειώθηκαν κατά 1% στα 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Παράλληλα, το τμήμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μείωσε τις απώλειές του από πέρυσι σε 359 εκατομμύρια δολάρια από 419 εκατομμύρια δολάρια για το β’ τρίμηνο του 2022, ενώ τα έσοδά του αυξήθηκαν κατά 24% στα 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Η GE παραμένει σταθερά στο διαχωρισμό των τμημάτων της επιχείρησης στον τομέα της αεροδιαστημικής και της ενέργειας το 2024, δήλωσε ο CEO, Larry Culp.

    Σημειώνεται ότι η GE, θα διαχωριστεί σε τρεις εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, που θα επικεντρώσουν τις δραστηριότητες τους στην ενέργεια, στον τομέα της υγείας και στην πολιτική αεροπορία.

    Διαβάστε επίσης: 

    Εμανουέλε Γκριμάλντι – Μάριος Ηλιόπουλος: Η ΑΝΕΚ δεν είναι failing firm

    ΠΕΝΕΝ: Στο «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» δεν λειτουργεί ο κλιματισμός για 4 μέρες!

    General Motors: Άλμα 25% στα έσοδα για το β’ τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ