• Business

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 13 Φεβρουαρίου η κρίσιμη Γενική Συνέλευση για την πώληση του 5,8% του μετοχικού κεφαλαίου

    • NewsRoom
    Γιώργος Περιστέρης, CEO της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Τέρνα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

    Γιώργος Περιστέρης, CEO της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Τέρνα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ


    Στις 13 Φεβρουαρίου θα γίνει η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που θα δώσει το πράσινο φως για την πώληση του 5,8% του μετοχικού κεφαλαίου σε ξένους θεσμικούς έναντι 79,2 εκατ. ευρώ, η οποία ανακοινώθηκε το απόγευμα της 18ης Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος προχώρησε σε διαδικασία ιδιωτικής τοποθέτησης με την AXIA Ventures να ενεργεί ως Διεθνής Συντονιστής για την πώληση 5 εκατ. μετοχών οι οποίες στην πορεία αυξήθηκαν στις 6 εκατ. μετοχές με δέκα μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια από την Ευρώπη και την Αμερική να απορροφούν το «πακέτο».

    Η απόφαση για το placement ελήφθη προκειμένου να υπάρξει ανταπόκριση στο ιδιαιτέρως αυξημένο, διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον, που είχε εκδηλωθεί για τον επιχειρηματικό όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το οποίο είναι αποτέλεσμα της ισχυρής του θέσης και των εξαιρετικά ευοίωνων προοπτικών, σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του με στόχο το διπλασιασμό των λειτουργικών κερδών (EBITDA) και να φτάσει στο 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, μέσα στην επόμενη πενταετία.

    Όπως έχει ήδη γράψει το mononews τα ξένα funds εκδήλωσαν την επιθυμία τους για τοποθετήσεις ύστερα από το roadshow του περασμένου Νοεμβρίου που είχε στο Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια αυτού τονίστηκε από τα στελέχη της διοίκησης  ότι ο όμιλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι στρατηγικά τοποθετημένος, κατάλληλα εφοδιασμένος και σε άριστη οικονομική κατάσταση.

    Τι θα συζητηθεί στην ΕΓΣ

    Η ΕΓΣ θα γίνει στα γραφεία της έδρας της Εταιρείας και θα υπάρξει και η δυνατότητα συμμετοχή από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

    1. Έγκριση της από 18.01.2024 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, με την οποία αποφασίστηκε η οριστική παύση αγορών ιδίων μετοχών στο πλαίσιο του προγράμματος που είχε εγκριθεί με την από 20.10.2022 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας.

    2. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των €3.420.000, με καταβολή μετρητών, με την έκδοση 6.000.000 κοινών μετοχών, ονομαστικής αξίας €0,57 εκάστης και με τιμή διάθεσης €13,20 ανά μετοχή, και αποκλεισμός του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της Εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ.1 του Ν. 4548/2018.

    3. Υπό τον όρο υπερψήφισης του θέματος υπ’αριθμ. 2, ακύρωση 6.000.000 ιδίων μετοχών που κατέχει η Εταιρεία, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5.80% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, και, κατ’ ακολουθία, μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των €3.420.000.

    4. Τροποποίηση του αρ. 5 παρ. 1 του καταστατικού της Εταιρείας συνεπεία των υπό 2 και 3 αποφάσεων.

    5. Έγκριση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 49 του Ν. 4845/2018, όπως ισχύει, και παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο.

    6. Μεταβολή της επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου της Εταιρίας και τροποποίηση του άρθρου 1 (Σύσταση – Επωνυμία) του Καταστατικού της Εταιρίας.

    Διαβάστε επίσης

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 13/2 η ΓΣ για ΑΜΚ και ακύρωση 6 εκατ. ιδίων μετοχών

    Το placement της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ψήφος εμπιστοσύνης από διεθνή fund που τοποθέτησαν 79,2 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ