• Business

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Σημαντική αξία για τον μικρομέτοχο από την είσοδο της Reggeborgh στο μετοχικό κεφάλαιο – Ψήφος εμπιστοσύνης στον Γιώργο Περιστέρη

    • NewsRoom
    ΓΕΚ Τέρνα: Τι περιλαμβάνει η Σύμβαση Παραχώρησης που θα υπογράψει για την Εγνατία

    Γιώργος Περιστέρης, επικεφαλής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή


    Το γεγονός ότι η Reggeborgh συνέχισε να αυξάνει την συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αγοράζοντας μετοχές μέσω του ΧΑ γρήγορα έδειξε ότι πρόκειται για μία στρατηγική κίνηση με μακροπρόθεσμη προοπτική, η οποία εμπεριείχε και τη διάσταση της ψήφου εμπιστοσύνης στις προοπτικές του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και φυσικά στη διοίκηση του μεγαλομετόχου και επικεφαλής της εταιρείας Γιώργου Περιστέρη.

    Η εξέλιξη των πραγμάτων ήρθε να επιβεβαιώσει αυτές τις εκτιμήσεις, καθώς τον Μάρτιο του 2019 η Reggeborgh κατέληξε σε συμφωνία με την York Capital, αγοράζοντας το μισό ποσοστό της York και κλείνοντας μία συνολική συμφωνία που αφορούσε και το ενδεχόμενο αγοράς του συνόλου του ποσοστού σε δεύτερο χρόνο.

    Με επίσημη ανακοίνωση η Reggeborgh είχε τότε δηλώσει ότι η περαιτέρω αύξηση της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης της στην Διοίκηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Γιώργου Περιστέρη και στα στελέχη του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αλλά και στις προοπτικές του Ομίλου και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα. Τον επόμενο μήνα, μάλιστα, (Απρίλιος 2019) η Reggeborgh αγόρασε από τους κληρονόμους του Νίκου Κάμπα και το υπόλοιπο ποσοστό που ανήκε στην οικογένεια Κάμπα (καθώς ο Νίκος Κάμπας είχε στο μεταξύ αποβιώσει τον Σεπτέμβριο του 2018), φθάνοντας την συμμετοχή της στο 27%.

    Για όσους αναρωτήθηκαν αν πρόκειται με την ενδεχόμενη αγορά και του υπόλοιπου ποσοστού της York να υπάρξει δημόσια πρόταση από την πλευρά της Reggeborgh η απάντηση ήρθε γρήγορα, καθώς στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα (Ιούνιος 2019) υπήρξε σαφής δήλωση ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, παρόντος μάλιστα του ίδιου του κ. Holterman, επικεφαλής της Reggeborgh Invest, ο οποίος είχε ταξιδέψει από την Ολλανδία στην Ελλάδα για να παραστεί στη γενική συνέλευση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

    Αξίζει σε αυτό το σημείο να τονιστεί ότι σχεδόν το σύνολο των αγορών που έχει κάνει η Reggeborgh από την οικογένεια Κάμπα και την York είναι σε τιμές κοντά στα 5,5 ευρώ ανά μετοχή. Αυτό σημαίνει ότι προκειμένου η Reggeborgh να έχει υπεραξία στην επένδυσή της, η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα πρέπει να κινηθεί ανοδικά σε επίπεδα άνω των 5,5 ευρώ.

    Αυτή η κίνηση πράγματι έγινε κι η τιμή της μετοχής της εταιρείας κινείται πλέον σε επίπεδα άνω των 6 ευρώ ανά μετοχή, έχοντας φτάσει ακόμα και το 6,30 δίνοντας φυσικά σημαντική αξία και στον μικρομέτοχο, καθώς τα τρέχοντα επίπεδα της τιμής της μετοχής είναι πάνω από 50% ψηλότερα από τα χαμηλά του τελευταίου 12μηνου, που ήταν περίπου στα 4 ευρώ ανά μετοχή. Αν ληφθούν υπόψη, μάλιστα, τα reports διαφόρων χρηματιστηριακών εταιρειών που δίνουν τιμή – στόχο για την μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προς την περιοχή των 8 ευρώ (π.χ. Alpha Finance με τιμή στόχο τα 7,80), τότε εύκολα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι σε μια μάλλον θετική για την αγορά συγκυρία μαζί με την δεδομένο στόχο της Reggeborgh για μακροπρόθεσμη απόδοση της τοποθέτησής της αναμένεται να προκύψει σημαντική αξία και για τον κάθε μικρομέτοχο που έχει τοποθετηθεί στην μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.



    ΣΧΟΛΙΑ