• Business

    ΓΕΚ Τέρνα: Σε πλήρη εξέλιξη η προετοιμασία για το ομολογιακό των 500 εκατ. ευρώ

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.: Συμφωνία για την απόκτηση του 100% των μετοχών του Ομίλου ΗΡΩΝ

    Γιώργος Περιστέρης, επικεφαλής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ


    Εντός του καλοκαιριού (εκτός απρόοπτου έως τις αρχές Ιουλίου) επιδιώκει η ΓΕΚ Τέρνα να ολοκληρώσει την έκδοση 7ετούς κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 500 εκατ. ευρώ.

    Όπως επεσήμανε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κατασκευαστικού – ενεργειακού ομίλου Γιώργος Περιστέρης έχει δρομολογηθεί «ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα ύψους περίπου 3 δις. ευρώ στους τομείς της καθαρής ενέργειας, της αποθήκευσης ενέργειας με αντλησοταμίευση, της ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο, των υποδομών και των έργων περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ αναμένουμε εξελίξεις και σε νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες στις οποίες ο όμιλος συμμετέχει αξίας άνω του 1 δις. ευρώ».

    Επίσης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η διοίκηση του ομίλου με αφορμή τα αποτελέσματα του 2019 οι ομολογίες θα διατεθούν με δημόσια προσφορά στην  Ελλάδα και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος  της ρυθμιζόμενης αγοράς του Χ.Α. Η Έκδοση θα πραγματοποιηθεί αφού ληφθούν  οι προβλεπόμενες από το νόμο εγκρίσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών και εφόσον το δάνειο καλυφθεί τουλάχιστον σε ποσό  400 εκατ. ευρώ.

    Μέσω του νέου ομολογιακού η ΓΕΚ Τέρνα στο πλαίσιο της υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου της για  τα επόμενα έτη, επιδιώκει να χρηματοδοτήσει την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου της μέσω υφιστάμενων  ή και  νέων επενδύσεων.  Ειδικότερα, τα κεφάλαια  που θα αντληθούν θα διατεθούν  κατά το μεγαλύτερο μέρος τους για τη χρηματοδότηση (μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου  ή και δανεισμού) υφιστάμενων, σε εξέλιξη και νέων επενδύσεων του Ομίλου στις παραχωρήσεις τις υποδομές και την ενέργεια.

    Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρήσης η διοίκηση της ΓΕΚ ανέφερε ακόμη πως μέσα στο επόμενο δίμηνο θα ληφθεί ο επενδυτική απόφαση για την κατασκευή της μονάδας συνδυασμένου κύκλου φυσικού αερίου ισχύος 660 MW, στην Κομοτηνή



    ΣΧΟΛΙΑ