• Business

    ΓΕΚ Τέρνα: Μετατίθεται χρονικά η έκδοση του ομολόγου – Παραμένει ως έχει ο σχεδιασμός

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.: Συμφωνία για την απόκτηση του 100% των μετοχών του Ομίλου ΗΡΩΝ

    Γιώργος Περιστέρης, επικεφαλής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ


    Διατηρείται ως έχει ο σχεδιασμός της ΓΕΚ Τέρνα για την έκδοση ομολογιακού δανείου, ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ, ωστόσο, όπως είναι προφανές η αναστάτωση στις διεθνείς αγορές, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού μεταθέτει χρονικά την έκδοση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές του ομίλου με την επενδυτική κοινότητα καθώς και οι ενημερώσεις σχετικά με το επενδυτικό πρόγραμμα δεν έχουν σταματήσει με τη διοίκηση να υποστηρίζει πως το ομολογιακό θα εκδοθεί αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς.

    Με το εν λόγω ομόλογο, το οποίο βάσει του αρχικού σχεδιασμού θα εκδιδόταν τον Απρίλιο, η ΓΕΚ Τέρνα θα χρηματοδοτήσει το επενδυτικό της σχέδιο ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ.

    Όπως έχει επισημάνει πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γιώργος Περιστέρης η διοίκηση «θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το επενδυτικό πρόγραμμα» καθώς «μόλις η κρίση δημόσιας υγείας ξεπεραστεί, θα κληθούμε όλοι μας, Πολιτεία, επιχειρήσεις κι εργαζόμενοι, να υπερβάλουμε εαυτούς ώστε με έντονη και διαρκή προσπάθεια, ακόμα μεγαλύτερη από ό,τι συνήθως, να περιορίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις».



    ΣΧΟΛΙΑ