• Business

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Νέος αντιπρόεδρος ο Σπύρος Καπράλος

    • NewsRoom
    Σπύρος Καπράλος, Αντιπρόεδρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

    Σπύρος Καπράλος, Αντιπρόεδρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ


    O Σπυρίδων Καπράλος αναλαμβάνει χρέη αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ ο Πέτρος Σουρέτης «αναβαθμίζεται» σε Εντεταλμένο Σύμβουλο, όπως ανακοινώθηκε προ ολίγου από την εισηγμένη.

    Ποιος είναι ο Σπύρος Καπράλος

    Ο Σπυρίδων Καπράλος γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και πήρε Μεταπτυχιακό Τίτλο Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο INSEAD της Γαλλίας. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Ως αθλητής συμμετείχε με την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας το 1980 και του Λος Άντζελες το 1984, ενώ υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στην κολύμβηση από το 1969 έως το 1974. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από τον Φεβρουάριο του 2009 έως σήμερα, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

    Mέλος της Επιτροπής Ολυμπιακής Αλληλεγγύης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς και Μέλος της Επιτροπής Αθλητικών Διοργανώσεων της Ένωσης των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών. Διετέλεσε Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Ολυμπιακής Κληρονομιάς της ΔΟΕ από το 2015 έως το 2019 και Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Ολυμπιακής Εκπαίδευσης της ΔΟΕ από το 2014 έως το 2015. Μετείχε στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής την περίοδο 1992-1996 και διετέλεσε Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. Επιπλέον, διετέλεσε Διευθυντής Αθλητισμού της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», καθώς και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής, ενώ κατείχε και τη θέση του Αναπληρωτή Επικεφαλής Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγώνων. Τον Μάρτιο του 2004 διορίστηκε Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού με απόφαση του Πρωθυπουργού και ορίστηκε City Manager κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Στις 25 Οκτωβρίου 2004 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών και Διευθύνοντος Συμβούλου των εταιριών του ομίλου της ΕΧΑΕ, θέσεις στις οποίες παρέμεινε έως τον Οκτώβριο του 2010. Τον Ιούνιο του 2008 εξελέγη Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων για δυο διετίες. Από τον Φεβρουάριο του 2011 μέχρι τον Ιούλιο του 2014 διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εισηγμένης στο Nasdaq Ναυτιλιακής Εταιρείας Star Bulk Carriers, στης οποίας το ΔΣ είναι Πρόεδρος από τον Ιούλιο του 2014.

    Έχει επίσης αναλάβει Πρόεδρος της Ευρωκλινικής από τo 2011 και είναι μέλος του ΔΣ του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Έχει διατελέσει Υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Πρόεδρος της Ε.Τ.Ε.Β.Α., Πρόεδρος της Ασφαλιστικής Εταιρείας Αστήρ, Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.Β.Ε., Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Balkan Investments και Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Αθηνών, μετά από μία δεκαετή τραπεζική σταδιοδρομία ως Αντιπρόεδρος της Bankers Trust Company (Παρίσι, Νέα Υόρκη, Αθήνα, Μιλάνο, Λονδίνο).

    Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση

    Η Εταιρεία «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.» ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την εκλογή του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του ΔΣ κ. Καπράλου Σπυρίδωνος ως Αντιπροέδρου του ΔΣ και τον ορισμό του εκτελεστικού μέλους του ΔΣ κ. Πέτρου Σουρέτη ως Εντεταλμένου Συμβούλου της Εταιρείας ενώ ο κ. Αντωνάκος Δημήτριος κατέστη μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, διατηρώντας την ιδιότητά του ως Υπεύθυνου Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Υπεύθυνου Διαχείρισης Κινδύνων της Εταιρείας.

    Κατόπιν των ανωτέρω η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.» είναι η εξής:

    1. Περιστέρης Γεώργιος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

    2. Καπράλος Σπυρίδων, Αντιπρόεδρος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό μέλος, Επικεφαλής Ανεξαρτήτων Μελών

    3. Ταμβακάκης Απόστολος, Αντιπρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος,

    4. Γουρζής Μιχαήλ, Εκτελεστικό Μέλος

    5. Λαζαρίδου Πηνελόπη, Εντεταλμένη Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

    6. Μπενόπουλος Άγγελος, Εντεταλμένος Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

    7. Σουρέτης Πέτρος, Εντεταλμένος Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

    8. Λάμπρου Κωνσταντίνος, Εκτελεστικό Μέλος

    9. Μουστάκας Εμμανουήλ, Εκτελεστικό Μέλος

    10. Αντωνάκος Δημήτριος, Μη Εκτελεστικό Μέλος

    11. Αφεντούλης Δημήτριος, Μη Εκτελεστικό Μέλος

    12. Δεληκούρα Αικατερίνη, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό μέλος

    13. Σκορδάς Αθανάσιος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό μέλος

    14. Στάικου Σοφία, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό μέλος

    15. Gagik Apkarian Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό μέλος

    Ακολούθως, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε για την εύρυθμη λειτουργία της Εταιρίας την ενοποίηση της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων και της Επιτροπής Αποδοχών σε μια ενιαία επιτροπή και την επανασύσταση των προαιρετικών Επιτροπών που συνεπικουρούν το Διοικητικό Συμβούλιο στο έργο του με την ακόλουθη σύνθεση:

    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

    1. Καπράλος Σπυρίδων, Πρόεδρος της Επιτροπής

    2. Ταμβακάκης Απόστολος

    3. Στάικου Σοφία

    4. Δεληκούρα Αικατερίνη

    5. Σκορδάς Αθανάσιος

    ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    1. Γεώργιος Περδικάρης, μη μέλος του Δ.Σ. Πρόεδρος της Επιτροπής.

    2. Πηνελόπη Λαζαρίδου

    3. Εμμανουήλ Μουστάκας

    4. Πέτρος Σουρέτης

    5. Απόστολος Ταμβακάκης

    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

    1. Γεώργιος Περιστέρης. Πρόεδρος της Επιτροπής.

    2. Γεώργιος Περδικάρης, μη μέλος του Δ.Σ.

    3. Σπυρίδων Καπράλος

    4. Εμμανουήλ Μουστάκας

    5. Απόστολος Ταμβακάκης

    6. Δημήτριος Αφεντούλης

    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ESG (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ)

    1. Σοφία Στάικου. Πρόεδρος της Επιτροπής.

    2. Αικατερίνη Δεληκούρα

    3. Κων/νος Λάμπρου

    4. Πηνελόπη Λαζαρίδου

    5. Δήμητρα Χατζηαρσενίου

    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

    1. Αθανάσιος Σκορδάς. Πρόεδρος της Επιτροπής

    2. Αικατερίνη Δεληκούρα

    3. Δημήτριος Αντωνάκος

    4. Δήμητρα Χατζηαρσενίου

    Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη δημιουργία της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων, στην οποία θα προΐσταται ο νέος Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Πέτρος Σουρέτης και στην οποία θα υπάγεται η Διεύθυνση Ανάπτυξης Έργων Ακίνητης Περιουσίας και η Διεύθυνση Εποπτείας/Λειτουργίας θυγατρικών/συμμετοχών (πλην θυγατρικών με αυτοτελή οργανωτική δομή όπως π.χ. ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΤΕΡΝΑ, ΗΡΩΝ κλπ), όπου θα υπάγεται ο Τομέας Ψηφιακής Τεχνολογίας/ΙοΤ, ο Τομέας Υπηρεσιών και ο Τομέας Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων.

    Επίσης, λόγω του διαρκώς διευρυνόμενου αντικειμένου και της σημασίας των θεμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και βιώσιμης Ανάπτυξης (ESG) καθώς και στρατηγικής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, η σχετική Διεύθυνση αναβαθμίζεται σε Γενική Διεύθυνση Εταιρικών Σχέσεων και Βιώσιμης Ανάπτυξης, της οποίας θα προΐσταται το εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Λάμπρου, και στην οποία θα υπάγεται το Γραφείο Τύπου, η Διεύθυνση Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων , όπου ανήκουν το Τμήμα Στρατηγικής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, στην οποία θα υπάγεται το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων (Digital & Social Media) και το Τμήμα Εσωτερικής Επικοινωνίας, καθώς και η Διεύθυνση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

    Διαβάστε επίσης:

    Α. Σίψας (ΕΚΤΕΡ): Εξαγορές και συγχωνεύσεις έως τα τέλη του έτους για να κτυπήσουμε μεγάλα έργα



    ΣΧΟΛΙΑ