• Business

    Γ. Ρος: Ανοικτό το ενδεχόμενο μη επιβολής δασμών σε ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

    • NewsRoom
    αυτοκινητα


    Ανοικτό το ενδεχόμενο να μην επιβληθούν δασμοί στις εισαγωγές ευρωπαλικών αυτοκίνητων άφησε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος.

    Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τον υπουργό έρχεται έπειτα από τις «καλές συνομιλίες» που είχε με αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και αλλού.

    Τον Μάιο ο Λευκός Οίκος συμφώνησε να καθυστερήσει να επιβάλλει νέους δασμούς σε εισαγόμενα οχήματα και εξαρτήματα για έξι μήνες για να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιαπωνία. Οι διαπραγματεύσεις είχαν θετικό πρόσημο για την Ιαπωνία, όμως όχι μέχρι πρότινος για την Ευρώπη.

    «Ελπίζουμε ότι οι διαπραγματεύσεις που έχουμε με εταιρείες για τα σχέδια τους για κεφαλαιακές επενδύσεις θα αποδώσουν καρπούς και δεν θα είναι αναγκαίο να εφαρμόσουμε πλήρως το 232, ίσως να μην αναγκαία και μια μερική εφαρμογή του» σημείωσε ο κ. Ρος στην τηλεόραση του Bloomberg την Κυριακή, αναφερόμενος στην έρευνα υπό το τμήμα 232 του εμπορικού νόμου του 1962.

    «Είχαμε πολύ καλές συνομιλίες με τους Ευρωπαίους φίλος μας, με τους Ιάπωνες φίλους μας, με τους Κορεάτες φίλους μας» πρόσθεσε.



    ΣΧΟΛΙΑ