• Business

    Γ. Προκοπίου: Ποιο είναι το μυστικό για τη μετοχή της Dynagas σύμφωνα με τους αναλυτές

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners


    «Ισορροπία» ανάμεσα στους κινδύνους και τις θετικές προοπτικές γύρω από την Dynagas LNG Partners, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, βλέπει ο αναλυτής της Wells Fargo, Michael Webber, αξιολογώντας τη μετοχή της ναυτιλιακής εταιρείας ως neutral.

    Σε σημείωμά του προς τους πελάτες της Wells Fargo, ο Webber επισημαίνει πως η Dynagas LNG Partners έχει στα υπέρ της το γεγονός ότι ο μέσος χρόνος ναύλωσης των πλοίων τους ανέρχεται στα δέκα χρόνια, που είναι από τους καλύτερους στην αγορά, καθώς και το γεγονός ότι έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει δύο πλοία από τη μητρική της, Dynagas, και αυτό αποτελεί μία καλή ευκαιρία για μακροπρόθεσμη αύξηση μερισμάτων.

    Από την άλλη, όμως, σύμφωνα πάντα με τον Webber, αν και οι δυσκολίες στις αγορές φαίνονται να χαλαρώνουν σταδιακά, η Dynagas LNG Partners εμφανίζει κάποιους περιορισμούς στη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξή της.

    «Θεωρούμε ότι η αγορά LNG οδεύει προς σταδιακή ανάκαμψη μέχρι το τέλος της δεκαετίας, καθώς η αυξανόμενη παγκόσμια χωρητικότητα υγροποίησης -140 εκατομμύρια τόνοι ετησίως μέχρι το 2020- απορροφά πλεονάζον τονάζ και ενισχύει τη ζήτηση για νέα πλοία», εκτιμά ο αναλυτής της Wells Fargo.

    Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την ανάλυση αυτή της Wells Fargo, σύμφωνα με τα στοιχεία της Zacks Investment Research, από τους πέντε αναλυτές που καλύπτουν την Dynagas LNG οι τρεις αξιολογούσαν τη μετοχή της εταιρείας με buy και οι δύο με hold.

    Πάντως, τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου που είχε ανακοινώσει η Dynagas LNG Partners είχαν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα ύψους 18,8 εκατομμυρίων δολαρίων, καταγράφοντας αύξηση 28,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, όταν είχαν ανέλθει στα 14,6 εκατομμύρια δολάρια. Τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 43 σεντς του δολαρίου ανά μετοχή, που αυξάνονται σε 48 σεντς του δολαρίου ανά μετοχή προσαρμοσμένα στο κόστος απόσβεσης – όταν η μέση εκτίμηση των αναλυτών ήταν στα 42 σεντς του δολαρίου ανά μετοχή.

    Σήμερα, η μέση εκτίμηση των αναλυτών είναι στα 45 σεντς του δολαρίου ανά μετοχή, έναντι 41 σεντς ανά μετοχή που ήταν πριν από έναν χρόνο.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/nea-simfonia-tis-navios-holdings-gia-danio-70-ekat-evro-apo-ti-thigatriki-tis-giati-afti-ti-fora-ine-allios/75476



    ΣΧΟΛΙΑ