• Business

    Γ. Μανιάτης: «Καταρρέει η ΔΕΗ, από  400 εκατ. κέρδη την πήγατε στα 400 εκατ. ζημιές»


    Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη ζημιά που έχει κάνει στη ΔΕΗ με την ενεργειακή πολιτική της, άσκησε σήμερα ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός ΠΕΝ, Γιάννης Μανιάτης, από το βήμα του Power and Gas Supply Forum.

    Όπως είπε, «σήμερα καταρρέει η ΔΕΗ. Το 2014 είχαμε 400 εκατ. κέρδη και το 2018 έχουμε 400 εκατ. ζημιές. Το 2014 έγινε μια ειλικρινής και γενναία προσπάθεια απελευθέρωσης με το μοντέλο της μικρής ΔΕΗ που θα έφερνε δύο ισχυρούς παίκτες και ανταγωνισμό ώστε να μειωθούν τα τιμολόγια».

    Ο ίδιος σχολιάζοντας την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ελπίζουμε τα χαμόγελα και οι χειραψίες για τον East Med να συνεχιστούν από τον ΣΥΡΙΖΑ και όταν θα είναι στην αντιπολίτευση».

    Ο κ. Μανιάτης χαρακτήρισε ως κορυφαία Ευρωπαία την επίτροπο Ανταγωνισμού, Μάργκρεθ Βεστάγκερ, για τις σημαντικές αποφάσεις της να προστατεύσει τον ανταγωνισμό επί ευρωπαϊκού εδάφους.

    «Χρειάζονται ισχυροί ρυθμιστές για να υπάρχουν ισχυρές αγορές και απελευθέρωση», σχολίασε.

    Τέλος, ο κ. Μανιάτης χαρακτήρισε σημαντικό πρόβλημα το πόσο αντέχουν οι υποσταθμοί και τα δίκτυα ρεύματος.

    «Ωραία η συζήτηση για τις ΑΠΕ του 2030, αλλά χρειάζονται υποδομές. Εύχομαι να μην έχουμε δεκάδες υποσταθμούς της ΔΕΗ στο κόκκινο τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μπρα ντε φερ ΔΕΗ-Αχλάδα: Χωρίς λιγνίτη η Μελίτη από Δευτέρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαλυβουργική: Υπέρ της ΔΕΗ η απόφαση του Πρωτοδικείου για τις οφειλές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΣΕΒ: Αλλάξτε το καθεστώς με τις αποσβέσεις – Καθορίζει τις επενδύσεις!



    ΣΧΟΛΙΑ