• Ναυτιλία

    Σ. Παληός: Κίνηση ματ από τη Diana Shipping

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping


    Σημαντική αύξηση ναύλων πέτυχε η ναυτιλιακή Diana Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού, σε συμφωνία που έκλεισε με την Pacific Bulk.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο γνωστός πλοιοκτήτης υπέγραψε ναυλοσύμφωνα για το φορτηγό πλοίο Semirio (χωρητικότητας 174,000 dwt και κατασκευής 2007), διάρκειας 10 έως 12 μηνών, στην τιμή των 20.250 δολ. ημερησίως.

    Πρόκειται για μία ιδιαίτερα συμφέρουσα συμφωνία, δεδομένου ότι στο τέλος του Αυγούστου λήγει η προηγούμενη σύμβαση που είχε συνάψει, για το συγκεκριμένο πλοίο, με την Koch Logistics με ναύλα 14,150 δολαρίων ημερησίως.

    Η Diana αγόρασε το συγκεκριμένο πλοίο, το οποίο ονομάζονταν Yue May, από την Foremost Maritime το Φεβρουάριο 2007 έναντι 98 εκατ. δολ.

    Υπενθυμίζεται ότι εντός του Αυγούστου και η άλλη εταιρία συμφερόντων του κ. Παληού, η  ναυτιλιακή Diana Containerships έκλεισε συμφωνία αυξημένη κατά 24% σε σχέση με την προηγούμενη ναύλωση, για το panamax Pavina (χωρητικότητας 5.042 teu, κατασκευής 2005).

    Το πλοίο ναυλώθηκε από την Hyundai Merchant Marine για περίοδο οκτώ έως δώδεκα μηνών έναντι 11.950 δολαρίων ημερησίως, μείον προμήθεια 5%. Προηγουμένως το πλοίο είχε ναυλωθεί από την Orient Overseas Container Line του Χονγκ Κονγκ έναντι 9.500 δολαρίων ημερησίως, μείον προμήθεια 3,75%.

    ναύλοι ναυλαγορά ναυτιλία
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων “YM Los Angeles” της Diana Containerships είναι χωρητικότητας 4.932-teu και κατασκευής του έτους 2006

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Γ. Κούστας: Δύο τράπεζες κατέχουν το 38% της Danaos. Όλες οι λεπτομέρειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  To deal ελληνικής ναυτιλιακής που δίνει νέα πνοή στην αγορά scrap

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Π. Λιβανός: Διπλή επιτυχία για τη GasLog. Οι νέες συμφωνίες



    ΣΧΟΛΙΑ