• Ναυτιλία

    Γ. Χατζηπατέρας: Πώς γύρισε "τούμπα" την πρόταση της BW LPG με δική του αντιπρόταση

    Γιάννης Χατζηπατέρας

    Γιάννης Χατζηπατέρας. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Dorian LPG


    Αφού απέρριψε την πρόταση της BW LPG για εξαγορά της Dorian LPG, ο Έλληνας εφοπλιστής Γιάννης Χατζηπατέρας πέρασε στην αντεπίθεση, με μία δική του πρόταση εξαγοράς πλοίων της BW!

    Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος με δήλωσή του μετά το κλείσιμο της αγοράς την Τρίτη, δίνοντας διευκρινίσεις για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών και διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ότι τα μέλη του ΔΣ της Dorian απέρριψαν κάθε συζήτηση με την BW. Όπως εξήγησε, ενώ η BW ενδιαφερόταν για μία εξαγορά με ανταλλαγή μετοχών, ο ίδιος είχε στο μυαλό του ένα διαφορετικό deal.

    “Προσφερθήκαμε να συναντηθούμε με την BW LPG για να συζητήσουμε για μία εξαγορά των eco-ships της BW LPG, αλλά εις μάτην”, δήλωσε, προσθέτοντας: “Το διοικητικό μας συμβούλιο είναι πάντα ανοιχτό σε ευκαιρίες που θα ενίσχυαν την αξία για τους μετόχους μας και είμαστε σε τακτική επικοινωνία μαζί τους”.

    Η επιθυμία της BW LPG να μετακυλίσει το βάρος της ανανέωσης του στόλου της στους μετόχους της Dorian δεν είναι ελκυστικός λόγος για να μας αποτρέψει από τη στρατηγική μας να εξυπηρετήσουμε τους δικούς μας μετόχους”, σχολίασε ακόμα.

    Υπενθυμίζεται ότι η BW LPG, η κορυφαία εταιρία της αγοράς LPG, δημοσίευσε νωρίτερα χθες ανοιχτή επιστολή προς τη Dorian, επαναδιατυπώνοντας το ενδιαφέρον της για την ένωση των δυνάμεων των δύο εταιρειών και χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως «μοναδική ευκαιρία».

    Στη νέα επιστολή, ο Martin Ackermann, διευθύνων σύμβουλος της BW LPG, δήλωσε: «Καλούμε το διοικητικό συμβούλιο της Dorian να απαντήσει στους μετόχους της και να συνεργαστεί μαζί μας. Από τη στιγμή που υποβάλαμε την πρόταση μας, έχουμε συνομιλήσει με αρκετούς μετόχους της BW LPG και της Dorian και έχουμε λάβει πολλά θετικά σχόλια. Είναι ξεκάθαρο ότι οι επενδυτές και των δύο εταιριών αναγνωρίζουν τα σημαντικά οφέλη της προτεινόμενης ένωσης».

    Μάλιστα, οι Metropolitan Capital Advisors, Oppenheimer + Close και Robotti & Co τάσσονται ανοιχτά υπέρ του deal, ενώ η νορβηγική επενδυτική εταιρεία Sissener απηύθυνε έκκληση στην Dorian να διαπραγματευτεί με την BW.

    Από την πλευρά του, ο Γιάννης Χατζηπατέρας ξεκαθάρισε πως το διοικητικό συμβούλιο της Dorian θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις απόψεις των μετόχων της εταιρείας, διευκρινίζοντας ότι έχει λάβει επιστολές υπέρ των διαπραγματεύσεων με την BW από μετόχους που εκπροσωπούν λιγότερο από το 5% των μετοχών της εταιρείας. Ο ίδιος υπενθύμισε την απόφαση του ΔΣ, σύμφωνα με την οποία η προσφορά της BW υποτιμά την αξία της Dorian και του σύγχρονου στόλου της, και ένα τέτοιο deal θα προσέφερε σημαντικά οφέλη στην BW, όμως θα λειτουργούσε αρνητικά για τους μετόχους της Dorian.

    Σημειώνεται ότι η εξαγορά της Dorian από την BW LPG, θα οδηγούσε στη δημιουργία ενός κολοσσού στην αγορά του LPG, με 73 πλοία και συνολική χωρητικότητα στόλου στα 6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ποιος Έλληνας εφοπλιστής αγοράζει πέντε πλοία της χρεοκοπημένης Toisa

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Χατζηπατέρας: Νέα κίνηση προσέγγισης από την ΒW LPG στη Dorian. Πού «κολλάει» η συμφωνία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γ. Αλαφούζος: Στην τελική ευθεία η είσοδος της Okeanis στην αγορά του Όσλο



    ΣΧΟΛΙΑ