• Business

    Γ. Αποστολόπουλος: Τι έγινε με το Υγεία, τι θα γίνει με το Ντυνάν

    Δρ Βασίλης Αποστολόπουλος. Διευθύνων Σύμβουλος Ιατρικού Κέντρου

    Δρ Βασίλης Αποστολόπουλος. Διευθύνων Σύμβουλος Ιατρικού Κέντρου


    Η αποτυχία του εγχειρήματος του ομίλου Αποστολόπουλου να αποκτήσει το 30% του Υγεία ήταν, ουσιαστικά, προδιαγεγραμμένη, με το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου να έχει εκφράσει τη διαφωνία του, όπως και πολλοί γιατροί του. Το αποτέλεσμα; Με τη δημόσια προσφορά ο όμιλος Αποστολόπουλου κατάφερε να αποκτήσει μόλις 1.500 μετοχές… Η προσφορά του ομίλου Αποστολόπουλου ήταν στα 0,45 ευρώ ανά μετοχή, ποσό που κρίθηκε ως εξαιρετικά χαμηλό, με αποτέλεσμα ήδη την επομένη της σχετικής ανακοίνωσης να ξεκινήσει ένα “ράλι” της μετοχής του Υγεία, που σήμερα κινείται στα 0,60 ευρώ, (Δείτε εδώ την διακύμανση της τιμή της μετοχής)  ενώ η αποτίμηση ανεξάρτητου συμβούλου του ΔΣ του Υγεία την τοποθετεί στα 0,65 με 0,78 ευρώ. Όπως σχολιάζουν πηγές της αγοράς, με τη δημόσια προσφορά του, ο βασικός μέτοχος του Ιατρικού Αθηνών κατάφερε απλά να πυροδοτήσει την ενίσχυση της αξίας της μετοχής του Υγεία, αλλά και να υπενθυμίσει σε όλους στην αγορά ότι το Υγεία παραμένει σημαντικό “κεφάλαιο” για τον τομέα των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και δεν μπορεί παρά να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, και όχι ρόλο κομπάρσου, στη συγκέντρωση της αγοράς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η αποτίμηση του Ιατρικού Κέντρου ανέρχεται στα 2/3 περίπου αυτής του Υγεία…

    Όμως η επόμενη κίνηση του Γ. Αποστολόπουλου προκάλεσε εύλογα απορία: αποφεύγοντας να προσφέρει πιο ελκυστικό τίμημα για τις μετοχές του Υγεία, την ίδια κιόλας μέρα που ολοκληρώθηκε η δημόσια προσφορά έσπευσε να αποστείλει επιστολή πρόθεσης εξαγοράς άλλου νοσοκομείου (!), του Ερρίκος Ντυνάν από την Τράπεζα Πειραιώς (Δείτε εδώ την τιμή της μετοχής) . Μία ενέργεια που πυροδότησε φήμες ότι το “μπάσιμο” του ομίλου Αποστολόπουλου στο Υγεία ήταν απλώς μια κίνηση αντιπερισπασμού, ενώ ο πραγματικός στόχος ήταν εξαρχής το Ερρίκος Ντυνάν.

    Σε κάθε περίπτωση, και εδώ τα πράγματα φαίνεται πως δεν πηγαίνουν όπως τα υπολόγιζε ο βασικός μέτοχος του Ιατρικού Κέντρου, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη απαντήσει αρνητικά στο ενδιαφέρον αυτό του ομίλου Αποστολόπουλου, διαμηνύοντας πως η πώληση του Ερρίκος Ντυνάν θα γίνει μέσα από κανονικό διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί εν ευθέτω χρόνω, όταν δηλαδή η τράπεζα θα έχει προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών που κρίθηκαν απαραίτητες για να ενισχυθεί η αξία του νοσοκομείου και να αποφέρει μεγαλύτερο τίμημα η πώλησή του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε ποια περιοχή βρίσκονται οι «πλουσιότεροι» Έλληνες;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Ποιοι αγόρασαν POS και δεν έκοψαν καμία απόδειξη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΝΦΙΑ: Προσλαμβάνουν άσχετους να ορίσουν τις αντικειμενικές αξίες. Όλο το παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ