• Business

    Mercuria: Αποκτά το 30% της Aegean Marine Petroleum

    • NewsRoom
    Aegean Marine Petroleum Network

    Aegean Marine Petroleum Network


    Συμφωνία η οποία θα οδηγήσει στην απόκτηση μεριδίου άνω του 1/3 των μετοχών της Aegean Marine Petroleum, έκλεισε ο ελβετικός όμιλος trading εμπορευμάτων Mercuria. Βάσει της συμφωνίας η Mercuria θα προσφέρει στην Aegean Marine Petroleum ένα δισ. δολάρια ως πίστωση αλλά και 30 εκατ. δολάρια σε μετρητά.  Βάσει της συμφωνίας, η Mercuria θα λάβει νέες μετοχές στην εταιρεία που αντιστοιχούν στο 30% του κοινού μετοχικού της κεφαλαίου, σε αντάλλαγμα για την παροχή 30 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και τη δημιουργία δύο ανακυκλούμενων πιστωτικών διευκολύνσεων – ένα από τα 250 εκατομμύρια δολάρια και ένα από τα 750 εκατομμύρια δολάρια. H ρευστότητα αυτλη είναι  ουσιώδους σημασίας για την εταιρεία να συνεχίσει τις συναλλαγές.

    Αποτέλεσμα η Mercuria να μετατραπεί στον βασικό πάροχο πίστωσης της Aegean, με τις δύο εταιρείες να εξετάζουν τη διεύρυνση της στρατηγικής τους συνεργασίας.

    Αποτέλεσμα της ανακοίνωσης ήταν η μετοχή της Aegean Marine Petroleum να ενισχύεται άνω του 17% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE).

    Η Mercuria θα λάβει και μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Aegean, στην οποία θα τοποθετήσει τον David Gallagher, πρώην κορυφαίο στέλεχος της Goldman Sachs.

    Σημειώνεται ότι την εταιρεία Aegean έχει ιδρύσει ο Δ. Μελισσανίδης, ο οποίος, όμως, έχει αποχωρήσει από αυτήν.



    ΣΧΟΛΙΑ