• Business

    Φώτης Κοκοτός: Το Elounda Peninsula θα μπορούσε να υπερβεί φέτος ακόμα και τις επιδόσεις του 2019

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Φώτης Κοκοτός. Επιχειρηματίας Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία Elounda Real Estate Development

    Φώτης Κοκοτός, Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία Elounda Real Estate Development


    Οι rich and famous ξεκίνησαν και πάλι να προσγειώνονται, με learjet οι περισσότεροι, στις υπερπολυτελείς σουίτες και βίλες του ξενοδοχείου Peninsula της οικογένειας Κοκοτού στην Ελούντα.

    Το Peninsula ετοιμάζεται να καταρρίψει το περσινό ρεκόρ του και αναμένει μία εντυπωσιακή χρονιά, καθώς οι κρατήσεις του ήδη εμφανίζουν άνοδο κατά 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

    «Ανοίξαμε δοκιμαστικά για το Πάσχα, και το Peninsula πήγε εξαιρετικά καλά» λέει στο mononews, ο κ. Φώτης Κοκοτός, μέλος του ΔΣ της οικογενειακής ξενοδοχειακής επιχείρησης Ελούντα Α.Ε., με τα τρία πολυτελή ξενοδοχεία στο Λασίθι: το Elounda Peninsula, το Elounda Mare, και το Porto Elounda.

    «Το Peninsula αυτή τη στιγμή έχει επιβεβαιωμένες κρατήσεις στο +50% των αντίστοιχων κρατήσεων του 2019», χρονιά που ο τζίρος του ξενοδοχείου ήταν στα 5,3 εκατ ευρώ, σημειώνει ο κ. Φώτης Κοκοτός και συνεχίζει:

    Σήμερα, 28 Μαΐου, ανοίγει και το Elounda Mare, του οποίου οι κρατήσεις –προς το παρόν- υστερούν κατά 40%, των αντίστοιχων κρατήσεων του 2019, ωστόσο η πορεία είναι βελτιούμενη.

    Όσο για το τρίτο ξενοδοχείο, το Porto Elounda, ο κ. Κοκοτός λέει πως θα ανοίξει το πιθανότερο στα μέσα με τέλη Ιουνίου, αφού μέχρι τώρα οι κρατήσεις του είναι κάτω 50% σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2019.

    Στο ερώτημα ποια είναι η πρόβλεψη για φέτος ο κ. Φώτης Κοκοτός λέει χαρακτηριστικά: «Το Peninsula μπορεί να υπερβεί και το 2019».

    Εξάλλου το ξενοδοχείο πέτυχε «τον Αύγουστο του 2020 αύξηση τζίρου σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ενώ οι επιδόσεις του ήταν κι από τις καλύτερες την τελευταία δεκαετία στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο», με πληρότητες 84%.

    Ωστόσο, σύμφωνα με το βασικό σενάριο της Ελούντα ΑΕ, η χρονιά –και για τα τρία ξενοδοχεία- θα κλείσει με πτώση τζίρου κατά 30%. Θεωρούμε ότι οι tour operators δεν θα επιστρέψουν φέτος λέει ο κ. Κοκοτός, δεν υπάρχουν συμβόλαια. Το 2020 ήταν μία νεκρή χρονιά που «κτύπησε» την κεφαλαιακή τους διάρθρωση. Και το σημειώνει διότι οι πελάτες του Porto Elounda – στο οποίο η διανυκτέρευση κοστίζει 200 ευρώ- κλείνουν τα πακέτα τους μέσω tour operators.

    Αντίθετα οι λάτρεις του Peninsula, στο οποίο η διανυκτέρευση σε δίκλινη σουίτα κοστίζει 800 ευρώ, και του Elounda Mare –στα 400 ευρώ η διανυκτέρευση-, κλείνουν μόνοι τους τις διακοπές τους.

    «Οι Ρώσοι είναι οι Νο 1 πελάτες σε τζίρο και οι Άγγλοι οι Νο 1 σε διανυκτερεύσεις», λέει ο κ. Κοκοτός.

    Στο συγκρότημα της Ελούντα ΑΕ, υπάρχουν και 62 επιπλωμένες τουριστικές κατοικίες, που σε κάποιες η διανυκτερεύσει είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ.

    Από αυτές τις κατοικίες οι 10 έχουν πωληθεί και άλλες 20 δρομολογούνται προς πώληση. Η τιμή πώλησης διαμορφώνεται από τα 2 μέχρι και τα 12 εκατ. ευρώ (στα 10.000 με 12.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο) και είναι εμβαδού από 140 τμ μέχρι 450 τμ.

    Μέχρι τώρα τρεις βίλες έχουν αγοραστεί από Ρώσους, 2 από Ιταλούς, 2 από Ουκρανούς και 2 από Έλληνες…

    Τέλος αναφορά κάνει ο κ. Φώτης Κοκοτός και στην αγορά των ΗΠΑ. Όπως λέει όλα τα γκρουπ έχουν «παγώσει» μέχρι τι 20 Ιουλίου, λόγω της πανδημίας. «Αν ανοίξουν οι ΗΠΑ, θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα, οι Αμερικανοί είναι φανταστικοί πελάτες» λέει χαρακτηριστικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Τουρισμός: Κρήτη εναντίον Μαγιόρκας και Κως εναντίον Κάπρι

    Τουρισμός: «Χαμηλές πτήσεις» και το 2021 περιμένουν οι Έλληνες επιχειρηματίες

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ