• Business

    Φορολοταρία: Έρχεται η εφορία με δώρα

    αποδείξεις


    Φοβού την εφορία και δώρα φέρουσα! Η φορολοταρία αναμένεται να μπει σύντομα στη ζωή μας, προσφέροντας κίνητρα στους φορολογούμενους για να χρησιμοποιούν σε όσο το δυνατόν περισσότερες συναλλαγές τους τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες τους.

    Ήδη ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται στην τελική ευθεία, όπως και οι συζητήσεις με τις τράπεζες για τις τεχνικές λεπτομέρειες της εφαρμογής του μέτρου, το οποίο θα αφορά όπως όλα δείχνουν μόνο σε συναλλαγές με πλαστικό χρήμα μέσω των δικτύων POS των τραπεζών και θα ξεκινήσει πιθανότατα μέσα στον Απρίλιο.

    Ετοιμαστείτε λοιπόν για… πλούσια δώρα, καθώς το πρόγραμμα της φορολοταρίας θα μοιράζει κάθε χρόνο συνολικά 12 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο! Πώς θα γίνεται αυτό; Πολύ απλά, κάθε φορά που κάποιος χρησιμοποιεί την κάρτα του (πιστωτική ή χρεωστική) για μία αγορά σε ένα κατάστημα, θα εμφανίζεται στην απόδειξη της συναλλαγής ένα μήνυμα που θα τον ενημερώνει αν έχει κερδίσει κάτι από τα παρακάτω:

    – Κέρδος ίσο ή και διπλάσιο του ύψους της αγοράς, το οποίο θα μπορεί να εξαργυρώσει για αγορές στο ίδιο κατάστημα.

    – Κέρδος 500-1.000 ευρώ, που ο “νικητής” θα μπορεί να διαθέσει όπως θέλει, αλλά πάντα με τη χρήση πλαστικού χρήματος.

    – Ένα ετήσιο “τζακ-ποτ” της τάξεως των 50.000 ευρώ!

    Αν αντίθετα περιμένατε για δώρα αυτοκίνητα ή ακίνητα, όπως γίνεται σε πολλές χώρες του εξωτερικού και όπως είχε ακουστεί ότι θα γίνει και στην Ελλάδα, αυτό μάλλον δεν θα προχωρήσει, κυρίως για τεχνικούς λόγους (π.χ. αν ένας “τυχερός” κερδίσει ένα ακίνητο, θα απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ ή είναι δώρον άδωρον;).

    Η προοπτική πάντως ενός σπάνιου “δώρου” από την εφορία, ακόμα και μικρής αξίας, αναμένεται να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα στα καταστήματα, που ήδη έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της επιβολής των capital controls.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το πραξικόπημα της δραχμής: Μπορεί να πετύχει;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρενίτιδα! 16 εκατ. ευρώ μοιράζει σήμερα το Τζόκερ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ τα «μέτρα – αντίβαρο» για να κλείσει η διαπραγμάτευση



    ΣΧΟΛΙΑ