• Business

    Folli Follie: Τι περιμένει έως το τέλος του 2021

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Ρομίνα Νικηφόρου
    Folli Follie

    Γιώργος Σάμιος, Folli Follie


    Εξελίξεις σε δύο «μέτωπα» αναμένει έως το τέλος του έτους η διοίκηση της Folli Follie. To πρώτο και πλέον σημαντικό για την εταιρεία, αφορά στην οριστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την αίτηση επικύρωσης της Συμφωνίας Εξυγίανσης.

    Το δεύτερο, αποτελεί η ολοκλήρωση της συναλλαγής για το ιστορικό πολυκατάστημα Μινιόν, έπειτα από τον πρόσφατο διαγωνισμό στον οποίο πλειοδότησε η εταιρεία Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου.

    Η οριστική απόφαση του Πρωτοδικείου

    Μετά την έγκριση της Συμφωνίας Εξυγίανσης από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων -παρουσία της ειδικής εντολοδόχου Βασιλικής Τσιατά- η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών  αποτελεί το τελευταίο και καθοριστικό βήμα ώστε να  αλλάξει και επίσημα σελίδα η Folli Follie.

    Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο το δικαστήριο είχε κρίνει ότι πληρούνται οι όροι της εξυγίανσης, είχε υποδείξει ωστόσο τροποποιήσεις που αφορούσαν κυρίως στο ζήτημα της άρσης των ποινικής φύσεως δεσμεύσεων επί των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

    Η συμφωνία κατατέθηκε τροποποιημένη από τη Folli Follie βάσει των υποδείξεων και η σχετική συζήτηση πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου. Πηγές της εταιρείας σημείωναν πως η απόφαση δεν θα καθυστερήσει και πλέον αναμένουν την ανακοίνωσή της.

    Η ολοκλήρωση της συναλλαγής  για το Μινιόν

    Στα τέλη Νοεμβρίου η Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος για την απόκτηση του ακινήτου που στέγαζε το πολυκατάστημα Μινιόν, περιουσιακό στοιχείο της Folli Follie το οποίο δεν είχε δεσμευτεί από την Αρχή Καταπολέμησης του Οικονομικού Εγκλήματος.

    Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες που αφορούν στην ολοκλήρωση της συναλλαγής – εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει έως το τέλος του έτους- ώστε και η εταιρεία να λάβει το αντίστοιχο τίμημα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες στο σύνολό του ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ.

    Για τη διοίκηση της Folli Follie, έχει ιδιαίτερη σημασία οι διαδικασίες αυτές να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, ώστε όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές, να πάρει «ανάσα ρευστότητας». Εξάλλου, το ποσό που θα λάβει η εταιρεία αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του ποσού της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, ύψους 13 εκατ. ευρώ που είχε εξασφαλίσει από την Arena Investors, αλλά και προκειμένου να καλύψει κι άλλες ανάγκες της.

    Οι προσδοκίες για τον τζίρο των Χριστουγέννων

    Πέραν των δύο εκκρεμοτήτων ωστόσο, η Folli Follie συνεχίζει παράλληλα και τις εμπορικές της δραστηριότητες. Ενόψει εορτών αναμένει αύξηση της καταναλωτικής κίνησης στα καταστήματα του δικτύου της προσβλέποντας σε τόνωση των εσόδων αυτή την περίοδο.

    Η εταιρεία,  της οποίας το μεγαλύτερο ποσοστό των πωλήσεων προέρχεται από τα καταστήματα Factory Outlet, εντός του 2021 προχώρησε και σε νέες εμπορικές συνεργασίες με δύο αμερικανικά brands, το Kendall & Kylie και το Beverly Hills Polo Club. Επιπλέον συνεχίζει να έχει στραμμένο το βλέμμα της και σε ενδεχόμενες νέες συνεργασίες αξιολογώντας εκείνες που θα μπορούσαν να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα.

    Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι όσον αφορά στην προηγούμενη διοίκηση της οικογένειας Κουτσολιουτσου και το οικονομικό σκάνδαλο της εταιρείας, στις 10 Ιανουαρίου αρχίζει η δίκη,  με τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας να καλούνται να δικάσουν και να εκδώσουν ετυμηγορία το αργότερο μέχρι τις 8 Μαρτίου, για τους συνολικά 13 κατηγορούμενους της πολύκροτης υπόθεσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Folli Follie: Τα επόμενα βήματα για την παραχώρηση του Μινιόν

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ